Mozaik
INSPIRIRANI SVE VEĆIM NASILJEM NAD ŽENAMA

Adastra objavila spot "Tanki zid"
Objavljeno 23. rujna, 2021.
I ove se godine 22. rujna obilježio Nacionalni dan borbe protiv nasilja nad ženama, ponovno s tendencijom rasta kojim ovakva vrsta nasilja postaje gorući problem ne samo u Hrvatskoj nego i u cijelom svijetu. U nas je u 2020. godini u kaznenim djelima nasilja u obitelji ukupno stradalo 5960 osoba. Od tog je broja 4506 žena, što je povećanje od 23,7 % u odnosu prema 2019. godini. Čak je 14 žena izgubilo život. Nijedan oblik nasilja ne smije se tolerirati i zapravo je vrlo tanak zid između tolerancije i nasilja. "Tanki zid" naziv je i nove pjesme grupe Adastra, koja je inspirirana upravo rastućim brojem kaznenih djela vezanih uz nasilje nad ženama. Autori glazbe i stihova su frontmen Adastre Jeronim S. Marić i Zoran Brajević.

- Htjeli smo pjesmom i spotom upozoriti na to da je zabilježen velik porast nasilja nad ženama te da nasilnike ne smijemo tolerirati, nego prijavljivati. Odabrali smo upravo ovaj trenutak kako bismo obilježili Nacionalni dan borbe protiv nasilja nad ženama - kaže Jeronim, koji je i autor spota.

Glumci u spotu su Ana Lončarić i Mihael Novosel, a sve je kao i sama pjesma snimljeno i montirano u Alom studiju u Zagrebu. T.K.
Možda ste propustili...

OSJEČKI BOLERO NA EUROPSKOM PRVENSTVU

Gabrijelu Mihaliku zlato, Anastasiji Ičević bronca

PREDSTAVLJA SVOJE SOLOPJESME U KONCERTNOJ IZVEDBI

Ida Prester rasprodala KSET

Najčitanije iz rubrike
DanasTjedan danaMjesec dana
1

PUCAJUĆI IZ REKVIZITA UBIO SNIMATELJICU

Alec Baldwin kaže da mu je "srce slomljeno" nakon nesretnog slučaja na snimanju

2

ROCKOKO ORCHESTRA SNIMIO PJESMU ZVONIMIRA KALIĆA

"Osloni se na Krista" u tamburaškoj obradi

3

PREMINUO GLUMAC ŽARKO POTOČNJAK

On se u svaku ulogu davao s punim srcem