TvObzor
COMFORT TO ME

Amyl & The Sniffers, žestoka australska četvorka, objavili svoj drugi album
Objavljeno 24. rujna, 2021.

Krajem 2020. godine Amyl & The Sniffers ušli su u studio i s producentom Danom Luscombeom snimili svoj drugi album, “Comfort To Me”. Napisan tijekom duge godine pandemijske karantene, album je bio pod utjecajem šireg broja referenci - od old-school rock’n’rolla (AC/DC, Rose Tattoo, Motörhead i Wendy O Williams) preko suvremenog hardcorea (Warthog and Power Trip) do stalnih zavičajnih heroja (Coloured Balls and Cosmic Psychos).Izlasku albuma prethodio je singl “Hertz”, a o inspiraciji za pjesmu Amy kaže: “Hertz je san o bijegu u divljinu seoskih predjela. To je pjesma o frustraciji i zarobljenosti na određenom mjestu, kada samo želite izići i provozati se automobilom utabanim stazama. Pjesma je nastala 2019. godine, ali je ubrzo postala vrlo prikladna za pandemiju.”

Lirski, na album su utjecali rap idoli Amy Taylor i nebrojeni garažni bendovi. Na zajedničkim svirkama ekipa je snimila 17 pjesama, a odabranih 13 se našlo na albumu. Mix (na daljinu) je odradio Nick Launay (Nick Cave, IDLES, Yeah Yeah Yeahs), a album je masterirao Bernie Grundman (Michael Jackson, Prince, Dr Dre).

Amy Taylor o “Comfort To Me” kaže: “Zapravo - to sam ja, koja boksa sa sjenom na sceni, sva u znoju, umjesto da mirno sjedim u kutu. Nas četvero provelo je većinu 2020. godine ograđeno pandemijskim autoritetom u iznajmljenom trosobnom stanu u našem rodnom gradu Melbourneu, Australija. Mi smo kao obitelj: u isto vrijeme se volimo, ali i ne osjećamo ništa jedno prema drugom. Upravo smo se bili vratili s dvogodišnje turneje, gdje smo uglavnom bili zaglavljeni po osam sati u kombiju, a onda smo mjesecima zajedno bili zarobljeni u toj kući s bolesnim zelenim zidovima. Bilo je loše, ali bilo je i lijepo. Proveli smo gomilu vremena u dvorištu slušajući glazbu, mlatarali se u kratkim hlačicama i jeli vruć čips. Dječacima je bilo teško što ne smiju u pub sa svojim prijateljima, ali to je značilo da smo imali dosta vremena da radimo na ovoj ploči. Većina pjesama je doista bila intuitivna. Glavna stvar je bila da pokažemo ko smo.”

Australski punk-rock (tj. pub rock) fenomen Amyl and The Sniffers osnovan je prije pet godina u Melbourneu. Iza sebe imaju EP izdanja “Giddy Up” (2016) i “Big Attraction” (2017), album “Amyl and The Sniffers” (2019), a sada i svoj drugi album “Comfort To Me”.

Nikola Kučar
Možda ste propustili...

POKRET BLACK LIVES MATTER PROBUDIO JE SVIJEST O ZABORAVLJENIM AUTORIMA

Malcolm X na pozornici

PICKBOX NOW: PRIHVATLJIV RIZIK

Kompleksan i intenzivan misterij zbog ubojstva

Najčitanije iz rubrike