Novosti
POPISALA SE VIŠE OD 41 TISUĆA GRAĐANA OBŽ-A

Prilika za samopopisivanje do 26. rujna
Objavljeno 21. rujna, 2021.
Do utorka, 21. rujna u 15 sati uspješno je u prvoj fazi popisa stanovništva, kućanstava i stanova u Republici Hrvatskoj, popisano više od 752 tisuće građana, priopćio je Državni zavod za statistiku. Najviše je popisanih u gradu Zagrebu - 238.564, a najmanje u Ličko-senjskoj županiji - 4643. Kada je riječ o Slavoniji, u Brodsko-posavskoj županiji se popisalo 14.777 građana, u Osječko-baranjskoj 41.107, u Požeško-slavonskoj 8329, u Virovitičko-podravskoj 8220 te u Vukovarsko-srijemskoj njih 15.976.

Podsjetimo da prva faza popisa traje do 26. rujna i u njoj građani mogu samostalno popisati sebe i sve članove svoga kućanstva na portalu e-Građani. Pravilo samopopisivanja jest jedna vjerodajnica − jedno kućanstvo. Takav način samopopisivanja omogućuje sigurnu i naprednu digitalnu komunikaciju s građanima, u vrijeme kada im to najviše odgovara, ističe DZS.

Poziv građanima da se odazovu popisu uputila je u utorak i Osječko-baranjska županija, istaknuvši kako samopopisivanje za obitelj traje do pola sata. Navodi se i kako je veliki broj do sada popisanih građana u Osječko-baranjskoj županiji pridonio uspjehu kampanje #SamoPopisan koja promovira, upravo u vrijeme pandemije koronavirusa, mogućnost samopopisivanja. "Stoga pozivam stanovnike naše županije da, koristeći sustav e-Građani, popišu sebe i članove svoje obitelji", rekao je osječko-baranjski župan Ivan Anušić. D.Pav.
Možda ste propustili...

NASTAVAK OBRAČUNA PREDSJEDNIKA RH S MINISTROM OBRANE

Banožić: Neprimjeren odnos prema vojsci

NOVA PRAVILA O KARANTENI, MJERE OSTAJU ISTE

Gotovo četvrtina zaraženih stiže iz obrazovnog sustava

Najčitanije iz rubrike
DanasTjedan danaMjesec dana
1

RODITELJI POD ISTRAGOM

Kupili djevojčicu, prisilili je na brak i zlostavljali

2

PROBLEMI ZA LJEVICU I U SLAVONIJI

SDP ostao bez 300 članova u Osječko-baranjskoj županiji?

3

U HRVATSKOJ 4571 NOVI SLUČAJ ZARAZE KORONAVIRUSOM, 26 OSOBA UMRLO

Osječko-baranjska županija: Umrla jedna osoba, 242 nova slučaja zaraze