Osijek
ZA TRI GODINE - PROPAO

Na Ivaninu trgu razbija se rasvjeta, kida tartan, djeca čak pale i vatru
Objavljeno 14. rujna, 2021.
Samo tri godine nakon što je napravljen Ivanin trg na Vijencu Ivana Meštrovića, a zamišljen kao dnevni boravak stanovnika Gradske četvrti Tvrđa, on je devastiran. Da tako kažemo, nema vandala koji se na njemu nije iživljavao. Ono što je na početku bila odlična ideja. preraslo je u ruglo. Oduševljenje novinom već s prvim danima korištenja splasnulo je, jer je trebalo sanirati prve štete, pitanje je jesu li one posljedica loše izvedbe radova, zbog čega je negodovao i predsjednik Gradske četvrti Tvrđa Zoran Batnožić kod izvođača koji je postavljao "tartan" jer se odljepljivao i runio, a vrlo brzo pokazalo se da su i vandali dali svoj doprinos.

Rasvjeta koja je postavljena na trgu doslovce je razbijena, postoje snimke koje su predane policiji, ali počiniteljima se, kaže Batnožić, očito ne može ništa jer su maloljetni. Često je i ukrasno kamenje završavalo razbacano po trgu, pa su te površine s kamenjem zamijenjene travom. No, ovaj materijal kojim su se oblagali elementi u prostoru sada je iskidan ama baš posvuda.

- Ne znam što reći, sjedište GČ-a Tvrđa u ovom je kompleksu i tu sam često zbog obveza, pa prolazim trgom i ne mogu vjerovati što se događa. Neki dan ispod nadstrešnice zamijetio sam i da su zapalili vatru. Normalno je da sam ih upozorio da ne prave štetu, pa postavljena je podloga koja to ne može podnijeti, a dobio sam odgovor: "Što to tebe briga?!" I to od dvije djevojčice. Ne mogu vjerovati što se događa. Sada ćemo svaki put zvati policiju, pa će napokon valjda biti reda, a dao sam nalog da se štete poprave kako bi trg opet izgledao dostojno imenu poginule djevojčice - kaže Batnožić.

Dodaje kako se ne radi o djeci koja su iz naselja, nego da ti koji prave izgrede i probleme dolaze izvan Vijenca Ivana Meštrovića. D. Pejić


Darko Pejić
Možda ste propustili...

VIŠE OD DVADESET RAZNIH PREVENTIVNIH AKTIVNOSTI

Dan bez poginulih

NEOBIČNA PROMETNA NESREĆA NA GRADILIŠTU NOVOG OBJEDINJENOG HITNOG PRIJEMA

Uletjela autom u rupu na gradilištu

Najčitanije iz rubrike
DanasTjedan danaMjesec dana
1

VODOSTAJ DRAVE PREKRASNO OSLIKAO RIJEČNE OBALE

Osječka ljepotica otkrila sve svoje skrivene pejzaže

2

SARA POPOVIĆ - SINONIM ZA HRABROST I UPORNOST

Moždani ju udar paralizirao, danas hoda po 10 kilometara

3

SAMOZAPOŠLJAVANJE: IZ ŠEĆERANE U VLASTITI OBRT

Hrvoje nudi hot dog s kotača