Osijek
STANOVNICI DIVALTOVE ULICE UPOZORAVAJU:

Razraslo grmlje potencijalna opasnost
Objavljeno 8. rujna, 2021.
Na biciklističku stazu na dijelu Divaltove ulice, otprilike od kućnog broja 30 do 40, već se neko vrijeme nadvija ukrasno grmlje koje se ondje nekontrolirano širi, kako nam se požalio jedan naš čitatelj, računajući na reakciju nadležnih. Grmlje se, naglašava, ne širi samo na biciklističku stazu, nego i na parkirna mjesta koja se nalaze parelelno s njom, zbog čega svi oni koji ondje parkiraju moraju dobro pripaziti da ne bi oštetili svoja vozila. Tu je i problem sigurnosti, jer se zbog tolikog grmlja smanjila preglednost, pa je stanarima koji moraju prijeći preko biciklističke staze kako bi ušli u svoja dvorišta vrlo teško uočiti bicikliste.

- Kada s ceste ulazim u dvorište zgrade, presijecam biciklističku stazu, a bicikliste jedva vidim od tog prebujnog, rekao bih podivljalog grmlja. Oni ponekad znaju juriti, pa koliko god oprezan bio, ne samo ja, nego i susjedi, bojim se da bi moglo doći do sudara. A sada su tu još i vozači romobila koji su i brži i teže uočljiviji - požalio nam se stanovnik Divaltove koji apelira na Unikom da orezivanjem grmlja riješi ovaj problem, odnosno otkloni potencijalnu opasnost.

Kako je Unikom u posljednje vrijeme krenuo u slične akcije u drugim naseljima i reagira na pozive građana, kako je to bilo, primjerice nedavno na Jugu 2, vjerujemo da će na red doći i ova vrlo frekventna ulica.

I. Alilović
Možda ste propustili...

HUMANITARNA UTAKMICA "POD ISTIM KOŠEM"

I učenici zaigrali košarku u kolicima

SARA POPOVIĆ - SINONIM ZA HRABROST I UPORNOST

Moždani ju udar paralizirao, danas hoda po 10 kilometara

OD 20. RUJNA NA SNAGU STUPILA NOVA PRAVILA KOJA VRIJEDE ZAUVIJEK

Zabranjeno autom u Tvrđu, parkiranje samo za stanare

Najčitanije iz rubrike
DanasTjedan danaMjesec dana
1

OBITELJ GANUTA EMAPTIJOM:

Poštenje i ljubav u Domu
vraća mi vjeru u ljude

2

KREŠIMIR TRTANJ (45), PILOT

Ulice Juga 2 nisam želio
zamijeniti ni Dubaijem

3

ISKUSTVA: S "KREAKTIVOM" NA ERASMUS+ PROJEKTIMA

Svijet nam je kao na dlanu