Sport
DVIJE JAKE KARIKE KLUBA STAVILE NOVE POTPISE

Život u Gradskom vrtu je dobar, pa su Škorić i Ivušić produžili ugovore do 2025.
Objavljeno 29. srpnja, 2021.

U predvečerje uzvratne utakmice 2. pretkola Konferencijske lige protiv Pogona NK Osijek je napravio odličnu stvar.Vjernost bijelo-plavima produžila su dvojica igrača koja pripadaju među najjače karike Bjeličine momčadi. Kapetan Mile Škorić i vratar Ivica Ivušić ugovorno će s NK-om Osijek sada biti vezani do ljeta 2025. godine. Dužina novih ugovora možda predstavlja određeno iznenađenje jer Mile je već zagazio u 30., a Ivušić u 27. godinu života, no očito im je obojici u Osijeku tako dobro da su se bili spremni vezati na duže razdoblje. Naravno, to ne znači kako će oni novi ugovor odraditi do kraja, ali ako bude zanimanja iz inozemstva za njih, dužina ugovora svakako će podignuti iznos odštete.

Stožerni igrači


Škorić i Ivušić dio su kičme momčadi Osijeka i zato su ti potpisi iznimno važni. Osim toga Škorić je reprezentativac, a Ivušić, ako nastavi braniti na dosadašnjoj razini, također može očekivati poziv izbornika Zlatka Dalića.

- Sretan sam što mi je klub iskazao takvo povjerenje ponudivši mi novi ugovor. Zahvaljujem treneru Nenadu Bjelici, a što se mene tiče, nisam uopće dvojio kada je stigla ponuda za novi ugovor. Dugo sam ovdje, osjećam se odlično, a već sam u nekoliko navrata istaknuo kako ne bih imao ništa protiv ako karijeru završim u Osijeku. Nije isključeno da novi ugovor odradim do kraja, a možda ostanem i duže. Osim časti novi ugovor je za mene i obveza jer želim uzvratiti na najbolji način na povjerenju koje mi je pruženo - rekao je Mile Škorić, kapetan NK-a Osijek.

Zadovoljan obavljenim poslom bio je i Nenad Bjelica koji u svojim rukama drži brigu o kompletnoj sportskoj politici osječkog kluba.

- Zadovoljni smo što smo produžili ugovore sa Škorićem i Ivušićem koji su naši stožerni igrači, a ujedno su i potencijalni reprezentativci. Obojica su dosta puno dala Osijeku, sretan sam što su pristali i dalje biti dio naše momčadi, te se nadam kako će u budućnosti biti važni kotačići u rezultatima koje ćemo zajedno postizati - rekao je Nenad Bjelica, trener NK-a Osijek.

Činjenica što su im ponuđeni novi ugovori u trajanju od četiri godine jasno govori koliko su njih dvojica važni ljudi u Bjeličinim vizijama za budućnost, ali isto tako govori kako se možda Nenad odrekne one svoje mantre po kojoj su tri godine u istom klubu sasvim dovoljne za jednog trenera. Svi potezi koje vuče u posljednje vrijeme upućuju na to kako se u Osijeku planira zadržati duže, a to je najbolja moguća vijest za navijače.

Uskoro stiže bek


Sljedećih dana igrački kadar bijelo-plavih trebao bi biti ojačan za još jedno novo ime. Nakon odlaska Igora Silve u Lorient, bilo je jasno kako će se Bjelica upustiti u potragu za novim rješenjem za tu poziciju. Istina, u kadru ima dvije opcije, Matu Miloša i Alena Grgića za tu poziciju, ali očito želi dodatno ojačati konkurenciju.

- Razgovori s potencijalnim igračima za tu poziciju su u tijeku. Imamo dvije-tri opcije na raspolaganju, pa ćemo jednu od njih izabrati. Vjerujem kako ćemo za nekoliko dana imati konkretno rješenje - zaključio je Bjelica.

Dolaskom tog igrača zaokružila bi se priča o pojačanjima u ovom prijelaznom roku. Jasno, uz opciju da nijedan stožerni igrač ovog ljeta ne napusti Gradski vrt, a to bi moglo ovisiti i o tome koliko će dugo trajati Osijekov europski život. Ako se, recimo, izbori plasman u skupine Konferencijske lige, uvjereni smo kako će svi važni igrači ostati u Osijekovoj svlačionici. D.Keler
GREZDA I ŠPOLJARIĆ ODLAZE U ZTE
NK Osijek riješio je posudbe još dvojice svojih igrača koji nisu bili u prvom planu kod Nenada Bjelice za ovu sezonu. Eros Grezda i Josip Špoljarić sljedeću će sezonu provesti na posudbi u redovima mađarskog prvoligaša ZTE-a iz Zalaegerszega. Grezda je imao puno problema s ozljedama zbog kojih se nije uspio nametnuti Bjelici, a Špoljarić teško može pronaći svoje mjesto pod suncem u jakoj konkurenciji koja vlada u napadu bijelo-plavih, pa bi im posudba obojici trebala dobro doći.

Možda ste propustili...

GOLEM GUBITAK ZA HRVATSKU ŽENSKU KOŠARKU

Šok iz Splita, umrla je Žana Lelas

ČEKALI SMO OVO VIŠE OD TRI GODINE

Vatrena eksplozija vratila dobro raspoloženje

Najčitanije iz rubrike