Osijek
U SARVAŠU

Larvicidni tretmani
Objavljeno 27. srpnja, 2021.
Kako bi se spriječilo izlijetanje novog naraštaja komaraca na području grada Osijeka, u utorak (27. srpnja), provode se larvicidni tretmani suzbijanja komaraca na području Sarvaša.

Naime, zbog obilnih oborina i velikih poplava na području Njemačke, Austrije i drugih zapadnih zemalja, kroz Republiku Hrvatsku upravo prolazi veliki vodeni val Dunava, zbog čega je njegova razina u posljednjih sedam dana porasla za tri do četiri metra. Očekuje se kako će iza vala ostati značajne površine izlivene vode te posljedično i aktivacija ličinki komaraca.

Nastavni zavod za javno zdravstvo Osječko-baranjske županije izdao je stoga preporuke za larvicidnim tretmanima diljem Osječko-baranjske županije, među njima i 67. preporuku Gradu Osijeku koja se provodi i danas u Sarvašu na površini od 70 hektara. Cijena tretmana iznosi 7875 kuna.

”Apeliramo na sve općine i gradove da provedu preporuke Zavoda, jer se neprovođenjem larvicidnih tretmana nakon izlijevanja Dunava može očekivati intenzivna najezda novog naraštaja komaraca na području cijele Osječko-baranjske županije i grada Osijeka”, apeliraju iz Ureda gradonačelnika.

Uključujući najnovije tretmane te adulticidni tretman proveden na području Tenje, Grad Osijek ove je sezone proveo 16 larvicidnih tretmana na površini od 390 hektara, pet avionskih tretmana na površini od 5900 hektara, sedam ručnih tretmana na 233 hektara teško dostupnih zelenih površina te 39 tretmana sa zemlje na površini od 34.802 hektara. I.R.G.
Možda ste propustili...

PODRŠKA IZ GRADSKE ČETVRTI, OBAVIJESTILI SU I GRAD

Stanovnici Juga 2 žele uspornik uz OŠ "Tin Ujević"

ULICA PETRA ZRINJSKOG U VIŠNJEVCU

Desetljeće bez kanalizacije

Najčitanije iz rubrike
DanasTjedan danaMjesec dana
1

VODOSTAJ DRAVE PREKRASNO OSLIKAO RIJEČNE OBALE

Osječka ljepotica otkrila sve svoje skrivene pejzaže

2

SARA POPOVIĆ - SINONIM ZA HRABROST I UPORNOST

Moždani ju udar paralizirao, danas hoda po 10 kilometara

3

SEGIP KONFERENCIJA NA OSJEČKOM FERIT-U S TVRTKOM BASE58

U Osijeku se kroz povezivanje i lokalnu razmjenu razvija budućnost elektroenergetike