Sport
OLIMPIJSKO SELO SVE GUŠĆE NASELJENO

I Brođanka je otišla u Tokio
Objavljeno 26. srpnja, 2021.
Anamaria Govorčinović i Vanesa Tot, prva kajakašica i kanuistica u povijesti koje će Hrvatsku predstavljati u ovom sportu na olimpijskim igrama, u nedjelju ujutro otputovale su iz zagrebačke zračne luke prema Tokiju.

Anamaria Govorčinović će se u Tokiju natjecati u sprintu na 200 m te na 500 m u kajaku jednosjedu (K-1), a posljednje pripreme je sa svojim trenerom Aleksandrom Kneževićem odradila na zagrebačkom Jarunu.

- Sve je odrađeno kako smo planirali, hvala Bogu bez ozljeda i sve je teklo prema planu. Cilj je odraditi svoje najbolje moguće pa ćemo vidjeti što će biti - izjavila je Govorčinović.

Kanuistica Vanesa Tot prva je sportašica iz Slavonskog Broda koja će nastupiti na Olimpijskim igrama, a u povijest će ući i kao jedna od prvih kanuistica koja će nastupiti u sprinterskoj utrci na 200 m (C-1), disiplini koja će doživjeti svoju premijeru na Igrama u Tokiju.

- Osjećam se spremnijom nego ikad, ova sezona mi je bila najuspješnija dosad. Na svim natjecanjima sam bila bar u jednom A finalu. Pripremala sam se u svom gradu, u Slavonskom Brodu, na Savi. Mislim da su pripreme dobro protekle, da smo odlično odradili prema planu kako je moj trener Igor Krajina zapisao. Nekako mi je želja, odnosno cilj, da budem među prvih 16, što znači u jednom od finala, A ili B - poručila je 22-godišnja Brođanka, koja će prvi nastup imati 4. kolovoza.Ivana Liović
Možda ste propustili...

ZANIMLJIV TRODNEVNI PROGRAM NA HIPODROMU PAMPAS

Nikad brojnije i uglednije društvo

NOVO IZDANJE PRVE HRVATSKE KUGLAČKE LIGE

Povratnički bodovi osvojeni u metropoli

Najčitanije iz rubrike