Novosti
REZIGNACIJA U OPORBI

Rastakanje SDP-a počelo, nema kraja, svima je već dosta
Objavljeno 14. lipnja, 2021.
Na cjelodnevnoj online sjednici Glavnog odbora SDP-a u subotu većinom glasova potvrđena je odluka Predsjedništva o raspuštanju SDP-ovih organizacija u Zagrebu i Slavonskom Brodu te vodstva SDP-a Međimurske županije zbog loših izbornih rezultata i pogoršanih odnosa.

Vikend je iznova potvrdio unutarstranačke probleme SDP-a, pa su tijekom sjednice neki članovi stranke održali prosvjed ispred središnjice na Iblerovu trgu iskazavši nezadovoljstvo paljenjem lampaša i postavljanjem plakata. Prosvjed su najavili kao “posljednji ispraćaj SDP-a”, kojim će “ispratiti SDP u povijest”. Naveli su kako je predsjedniku SDP-a Peđi Grbinu za samo šest mjeseci uspjelo uništiti SDP, što HDZ nije mogao desetljećima, pozivajući na njegovu ostavku.

Jedan od svjedoka aktualnih događaja, SDP-ovac koji je želio ostati anoniman, kaže da tu nema neke homogene struje protiv Grbina. Protiv su, dodaje, oni sa zdravim razumom, ali tu nema jasnog vodstva ni neke organizacije.

- Bojim se da je to dijelom gotovo, da je rastakanje SDP-a počelo i da tu više nema kraja. Svatko može misliti o bivšem predsjedniku Bernardiću što hoće, ali nikada nije bilo ovako izraženo to “njihovi - naši”, “ovi - oni”. Umjesto da skupimo to što nam je ostalo, mi to još raspuštamo i dijelimo. Nema tu sreće. Ako nakon ovoga budemo imali 500 članova u Zagrebu, bit ćemo sretni. Svi s kojima sam pričao kažu da im je toga više dosta i ne vidim tu budućnost. Velika je rezignacija. Mi fijasko kandidata koje smo nametnuli organizacijama sada slamamo preko članova i onda se čudimo da im je dosta. Jer su raspušteni i nastradali ne samo oni koji su možda opstruirali, a ništa nije dokazano, nego i oni koji su radili - kaže naš sugovornik.

Grbin je poručio kako se SDP mora boriti za interese građana, a to ne mogu podijeljeni. “Ako želimo mijenjati Hrvatsku, onda moramo prvo promijeniti sebe. Od sada okrećemo stranicu i naš fokus ubuduće bit će isključivo i jedino problemi građana i to kako ćemo ih riješiti”, rekao je. I. BošnjakMožda ste propustili...

PREDSJEDNIK REPUBLIKE O SMRTNIM SLUČAJEVIMA U VOJSCI

Ne postoji kauzalna povezanost