Novosti
PLENKOVIĆ O MILANOVIĆEVOJ IZJAVI

HDZ-ovo pravosuđe ne postoji, stranka nije štit
Objavljeno 10. lipnja, 2021.
Premijer Andrej Plenković ustvrdio je jučer na sjednici Vlade da ne postoji HDZ-ovo pravosuđe te da stranačka pripadnost ili položaj nikoga ne štite od odgovornosti.

- U vremenu naše prve, a sada i naše druge vlade pravosudna tijela svoj posao rade samostalno i neovisno. Vjerujem da je to i najnepovjerljivijima jasno; ako nije, progledat će - kazao je Plenković nakon što je predsjednik RH Zoran Milanović ustvrdio da uhićenje tri osječka suca upućuje na "sistemski poremećaj HDZ-ova pravosuđa".

- Činjenica da DORH pokreće postupke bez utjecaja politike izbija im iz ruku argument kojim se često koriste u javnom prostoru, da je HDZ kao vladajuća stranka korumpirana ili da štiti korupciju. Ta mantra je već niz godina srž njihove politike, a svaki postupak pokrenut protiv bilo koje visokopozicionirane osobe potvrda je da nisu u pravu - kazao je Plenković. Dodao je da je broj postupaka i osobe protiv kojih su ti postupci pokrenuti dokaz da nema privilegiranih i da stranačka pripadnost ili položaj ne štiti nikoga od odgovornosti:

- I zato je širenje teze da je pravosuđe nečije ili lažne teze koje je izgovorio Milanović, da je pravosuđe HDZ-ovo i da su suci u Osijeku HDZ-ovi, jednostavno laž. To je teško zagovarati i braniti jer činjenice govore drukčije.

Plenković je ocijenio da postupci koji se pokreću za mandata ove i njegove bivše vlade znače kako je ovo vrijeme obračuna s korupcijom.

- Ne postoji tzv. HDZ-ovo pravosuđe. Možda je bilo SDP-ovo, jer ulaženje i informiranje o tajnim izvidima znači miješanje u rad pravosuđa, a to je kršenje zakona - rekao je Plenković i ponovio kako ne želi da suce bira politika. H/S. Lacić


Možda ste propustili...
Najčitanije iz rubrike
DanasTjedan danaMjesec dana
1

DAJANA MRČELA PREDSJEDNICA UPRAVE SAPONIJE D.D. OSIJEK

Saponia će još jednom osnažiti gospodarsku sliku Osijeka i Osječko-baranjske županije

2

ODLIČAN ODAZIV ZA CIJEPLJENJE BEZ PRETHODNOG NARUČIVANJA

Lončarić nakon primljene dvomilijunte doze: Samo će cjepivo pobijediti koronu!

3

VLAŽNO I TOPLO - IDEALNO ZA KRVOPIJE

Komarce se može uništiti samo zajedničkom akcijom