Regija
RENATA BANOŽIĆ NA ČELU VIJEĆA

HDZ osigurao većinu
Objavljeno 10. lipnja, 2021.
ILOKNa konstituirajućoj sjednici Gradskog vijeća Iloka za predsjednicu toga tijela jednoglasno je izabrana Renata Banožić iz HDZ-a. Njezin će zamjenik biti izabran na prvoj redovnoj sjednici iločkog Vijeća u čijem je sastavu pet vijećnika s liste grupe birača gradonačelnice Marine Budimir, četiri su mjesta pripala HDZ-u i njegovim partnerima, tri listi grupe birača Vilima Čuljka, dok jedno ima “Desno”.

Čuljak je odlučio podržati HDZ i jasno je kako oni imaju većinu, no kako Čuljak iz opravdanih razloga nije nazočio sjednici, a upravo njega HDZ želi na mjestu zamjenika predsjednice, odbili su prijedlog suprotne strane za imenovanje Filipa Petrika, kandidata nezavisne liste Marine Budimir. Nezadovoljni takvim razvojem situacije vijećnici koji podržavaju Budimir napustili su sjednicu, a gradonačelnica je ocijenila kako bi se “zbog nesuradnje i bojkotiranja nezavisnih vijećnika mogli opet naći pred prijevremenim izborima”.

Renata Banožić izjavila je kako nema ništa sporno u tome što formirana većina želi imati oba čelna mjesta.

- Imamo većinu i izabrat ćemo potpredsjednika na idućoj sjednici. Očekujem korektnu suradnju s gradonačelnicom, u skladu sa zakonima i u interesu razvoja našeg grada - poručila je Banožić. D.K.Možda ste propustili...

PROSLAVA PRISILNO U DRUKČIJIM UVJETIMA

"Nazorovci" obilježili Dan škole

IZABRANO NOVO ČELNIŠTVO NOGOMETNOG SREDIŠTA BELI MANASTIR

Ivan Zadravec predsjednik IO NS-a

U BARANJI NESIGURNIJE PROMETOVANJE

Popuštanje mjera donijelo i više prometnih nesreća

Najčitanije iz rubrike
DanasTjedan danaMjesec dana