Sport
ĐAKOVAČKI KICKBOXER ANDREJ KEDVEŠ NAKON NOVOG ZLATA NA PH

Idem stepenicu iznad, sve što radim podređeno je napadu na naslov svjetskog prvaka
Objavljeno 13. svibnja, 2021.
U osječkoj dvorani Jug Andrej Kedveš obranio je naslov prvaka Hrvatske u disciplini K-1, do kojeg je lani došao trijumfom u svom Đakovu. Član đakovačkog Blitza mora se malo prisjetiti koliko je naslova seniorskih prvaka Hrvatske ukupno osvojio.

- Osim sada u Osijeku osvojio sam ga i lani doma, u Đakovu, a prvi put bio sam prvak, mislim, 2017. godine. Znam da 2019. nisam nastupio na Prvenstvu Hrvatske zbog slomljene šake pa mi je naknadno omogućeno s tadašnjim prvakom Hrvatske boriti se za ulazak u reprezentaciju i nastup na Svjetskom prvenstvu.

Nakon što je tada u "pripetavanju" ostvario plasman na Svjetsko prvenstvo, u Sarajevu je stigao do svog do sada najvećeg rezultata, naslova svjetskog viceprvaka.

Trijumfom u Osijeku potvrdio je status reprezentativca, pa će u talijanskom Jesolu braniti svjetsko srebro u disciplini K-1 u istoj kategoriji. Najavljuje i napad na zlato.

- Kompletna ova čudna sezona, svi treninzi, sve buduće borbe koje ću imati u amaterskoj ili profesionalnoj konkurenciji podređeni su napadu na naslov svjetskog prvaka. Idem napraviti stepenicu više. To je ono što zasad nemam u karijeri pa idem pokušati već sada učiniti.

Kažete, profesionalne borbe? Hoće li biti i takvih ove godine?

- Ništa još nije službeno potvrđeno, ali ako ih i bude, to će biti u sklopu priprema za borbe na Svjetskom prvenstvu. Pristajat ću samo na mečeve koji će mi odgovarati zbog forme u kojoj se nalazim.

Je li vam poznato kakva će biti konkurencija u kategoriji do 71 kg? Čuli smo da je svjetski prvak, Ukrajinac Vitalij Dubina, "podigao" kategoriju i nastupa do 75 kg?

- Istina. Prijavio je nastup na Europskom kupu u Karlovcu baš u kategoriji do 75 kg. Međutim, dosta je vremena pa je moguće da se do Svjetskog prvenstva vrati do 71 kg. Kakva će biti konkurencija i sastav reprezentacija, neću znati prije rujna, kada su preliminarne prijave.

Na Europskom kupu u Karlovcu neće nastupiti i zbog studentskih obveza. Student je treće godine fizioterapije na Zdravstvenom učilištu u Zagrebu. Kada je u Zagrebu, trenira u klubu Spartan Gym. Vjeran je svom đakovačkom Blitzu. Ima li kakvih prednosti rad u takvim, manjim sredinama?

- U Đakovu imam odlične trenere. Ljude koji znaju raditi i koji su već stvorili sustav iz kojeg iskaču najkvalitetniji. Usto, manja sredina znači da se svi međusobno znamo, pa lakše dolazimo i do podrške okoline. Također, mislim da je dobra stvar imati tako kvalitetan klub u manjoj sredini. Raste i interes za borilačke sportove - zaključio je 24-godišnjak kojeg na borilačkim portalima već prepoznaju po nadimku "đakovački AK-47".

Krešimir Lacković
Đakovčanin je u nedjelju u Osijeku obranio naslov prvaka Hrvatske u K-1 disciplini u kategoriji do 71 kg
Možda ste propustili...