Regija
POČELA KRUŽITI NEOBIČNA PRIČA

HDZ Valpovo: Kamo je nestao vol TZ-a Grada?
Objavljeno 13. svibnja, 2021.
VALPOVO - Gradska organizacija Hrvatske demokratske zajednice Valpovo jučer je medijima poslala priopćenje za javnost pod nazivom "Gdje je nestao vol?". U tom obraćanju HDZ javnosti otkriva priču o tome kako je Turistička zajednica grada Valpova kupila vola za svečanost nedavnog otvorenja društvenog doma u Nardu, međutim – vol je nestao.

"Možda ste pomislili da je ovo priča o novoj gurmanskoj ponudi Grada Valpova, ali ipak nije", počinju priopćenje valpovački HDZ-ovci o TZ Valpova, na čijem je čelu gradonačelnik Matko Šutalo i u kojoj je zaposleno troje aktivnih članova Valpovačke nezavisne liste, među kojima i Nikola Abramić, predsjednik VMO-a Nard.

- Trebao je to biti "promo paketić" kojim bi se počastili mještani Narda. Srećom, a mimo običaja aktualnog gradonačelnika, vol je prodavatelju ipak plaćen - otkrivaju u valpovačkom HDZ-u.

"U godini korone u kojoj nismo imali gotovo niti jedan javni događaj ili turista, troje zaposlenih na čelu s gradonačelnikom potroše oko 750.000 kuna. Što oni rade u svom osmosatnom radnom vremenu? Prije Šutala za rad TZ trošilo se godišnje oko 80.000 kuna. A zašto i na što se sada troši gotovo deset puta više novca? Samo na plaće troje zaposlenih potroši se oko 400.000 kuna. Na što se troši preostalih 350.000 kuna - i nas zanima", pitaju se HDZ-ovci.

U HDZ-u Valpova navode da su se prošlog tjedna gradonačelnik Šutalo i Nikola Abramić iz TZ Valpova dosjetili da bi za otvorenje doma mogli ispeći vola. Abramić je vola pronašao u Gorici Valpovačkoj, a njegov vlasnik ga je, po Abramićevu nalogu, odvezao u tvrtku Ravlić i od tada se volu gubi svaki trag. Na otvorenju doma vola nije bilo, premda je račun za njega uredno fakturiran na TZ.

"Na kraju krajeva, u Valpovu nestaju milijuni. Zašto ne bi i jedan vol?!" zaključuju u HDZ-u Valpova.

Premda smo u vezi sa slučajem upit poslali TZ Valpova, do trenutka zaključenja ovog broja odgovor nismo dobili. L.A.
Najčitanije iz rubrike
DanasTjedan danaMjesec dana