Mozaik
IGRANO-DOKUMENTARNI FILM BOŽIDARA DOMAGOJA BURIĆA

Danas u Uraniji premijera “Doba uskoka”
Objavljeno 13. svibnja, 2021.
Dugoiščekivani HRT-ov igrano-dokumentarni film “Doba uskoka” u režiji Božidara Domagoja Burića danas, 13. svibnja, će biti premijerno prikazan u osječkom Kinu Urania u 19.30 sati. Seriju ćemo gledati na HRT-u potkraj godine. Produkcija je na najvišoj razini, s vrhunskom kostimografijom, scenografijom i posebnim efektima. Gusari, razbojnici, branitelji kršćanstva - kliški zatim senjski uskoci, bili su sve to, pa i mnogo više. Senj je u 16. stoljeću sličio Sparti, a muškarac bez ožiljaka nije bio muškarac.

- Uskoci su i Senj kao takav jedan veliki povijesni fenomen koji je zaslužio jednu ekranizaciju malo pozamašniju, do sad je nije bilo koliko ja znam i drago mi je da je taj dio naše povijesti izvučen na neki način iz zaborava, naglašava Božidar Domagoj Burić, autor filma “Doba uskoka”. U pojedinim igranim dijelovima zbog virtualne scenografije glumci su imali doista težak zadatak.

Bez uljepšavanja, pomalo i brutalan, prepun specijalnih efekata, sjajnih glumaca, odličnih kostima i scenografije, film je to koji vrijedi vidjeti na velikom platnu. T.K.
Možda ste propustili...

SLUŽBENI SINGL “DUSTLAND”

Killersi i Bruce

FILMSKI OBRAČUN S EKSTREMIZMIMA

Matanićeva "Zora" stigla je u kina

Najčitanije iz rubrike
DanasTjedan danaMjesec dana
1

SLUŽBENI SINGL “DUSTLAND”

Killersi i Bruce

2

GLAZBENI PROJEKT JIMA JULYJA

Izišao je treći album Rust Red Romance "Songs Of Mr. Child"

3

FILMSKI OBRAČUN S EKSTREMIZMIMA

Matanićeva "Zora" stigla je u kina