Novosti
STRANKA BIRAJ BOLJE NEĆE NA LOKALNE IZBORE

Šimičić: Zbog obitelji i očuvanja radnih mjesta napuštam politiku
Objavljeno 10. svibnja, 2021.
Nakon što su nedavno objavljene liste kandidata za gradonačelnika Osijeka i Gradsko vijeće pravo je iznenađenje bila činjenica da na lokalnim izborima nema stranke Biraj bolje, čiji je osnivač osječki poduzetnik Kristijan Šimičić, a koja je na prošlim lokalnim izborima, 2017., kao debitant u političkoj areni, ostvarila respektabilan rezultat. Tada je stranačka lista Biraj bolje za Gradsko vijeće osvojila 7,4 posto glasova, na temelju čega imaju tri svoja vijećnika, a da je Šimičić kao kandidat za gradonačelnika osvojio 7,09 posto glasova, ostavljajući iza sebe mnoga dugotrajnija i zvučnija politička imena.

- Biti u politici izrazito je stresno, pa i opasno, što se prenosi na obitelj i na posao, s obzirom na to da vodim tvrtku kroz koju godišnje prođe više od 2500 mladih - kaže osnivač i predsjednik stranke Kristijan Šimičić, obrazlažući činjenicu da ni stranka ni on osobno neće sudjelovati na ovim lokalnim izborima.

- U zadnje četiri godine supruga i ja smo, na žalost, izgubili dvije bebe, a moja supruga i naša buduća djeca moraju mi biti na prvom mjestu. Isto tako, prvi sljedeći prioritet mora mi biti očuvanje radnih mjesta u tvrtki koju vodim, osobito nakon ove pandemije - iskren je Šimičić u pojašnjenju svojevrsnog "zamrzavanja" političkih aktivnosti u idućem razdoblju.

Tvrdi kako upravo zbog činjenice da nisu podržavali vlast na čelu s gradonačelnikom Vrkićem, njihovi su svi prijedlozi u Gradskom vijeću u pravilu bili odbijeni.

- Ponosan sam što sam sa svoja tri vijećnika odbio sve nemoralne ponude koje su mi bile nuđene od prvog dana ulaska u politiku, od direktorskih pozicija gradskih tvrtki do pročelničkih mjesta, a bilo je dovoljno samo ući u vlast kako bi se osigurala stabilnija vladajuća većina. Kao oporba bili smo žestoki oponenti i svakodnevni borci protiv korupcije, klijentelizma, pogodovanja i uhljebljivanja. A iznad svega nepotkupljivi i čista obraza - naglašava on, dodajući da nikada nisu podržali nijedan prijedlog proračuna jer nisu, kako kaže, "mogli zažmiriti na proračunsko pogodovanje određenim strukturama, i nikako nisu mogli podržati pokrivanje gubitaka gradskih poduzeća s 50-ak milijuna kuna subvencija svake godine, i to novcem svih građana Osijeka".

Tvrdi da će, koliko se dobro vodio Osijek zadnje četiri godine, najbolje pokazati rezultati lokalnih izbora, gdje će građani reći svoje te je pozvao Osječanke i Osječane da 16. svibnja iziđu na izbore i biraju nove, neokaljane ljude čiste prošlosti. T.Prusina
Možda ste propustili...
Najčitanije iz rubrike
DanasTjedan danaMjesec dana
1

DAJANA MRČELA PREDSJEDNICA UPRAVE SAPONIJE D.D. OSIJEK

Saponia će još jednom osnažiti gospodarsku sliku Osijeka i Osječko-baranjske županije

2

ODLIČAN ODAZIV ZA CIJEPLJENJE BEZ PRETHODNOG NARUČIVANJA

Lončarić nakon primljene dvomilijunte doze: Samo će cjepivo pobijediti koronu!

3

VLAŽNO I TOPLO - IDEALNO ZA KRVOPIJE

Komarce se može uništiti samo zajedničkom akcijom