Dome slatki dome
BOJE

Kreativna ljubičasta
Objavljeno 6. svibnja, 2021.
Mnogima omiljena u svim svojim nijansama, ljubičasta boja se od davnina povezuje s plemstvom, duhovnošću i mistikom. Zato ne čudi kako upravo ljubičasta boja za zidove u sobi može potaknuti kreativnost kod djece kao i kod pravih umjetnika. Nastaje kombinacijom crvene i plave boje te ima svojstva obje. Sama ljubičasta boja ima veliki spektar nijansi koje se slažu gotovo sa svim drugim bojama, pa je možete lako kombinirati s postojećim namještajem, tepisima ili slikama.

Svjetlije nijanse ljubičaste boje mogu se kombinirati zajedno ili u kontrastu boji limete ili žutoj. Hladna svjetloljubičasta na zidovima, zagasitoplave tkanine i golublje siva u kombinaciji daju dojam svježine i smirenja.

Svjetloljubičasta je vrlo diskretna boja, osjetljiva i na najmanje promjene svjetla i teksture. Spojite ju s bilo kojom nijansom plave, tamne grimiznocrvene i ružičaste i dobit ćete sjaj luksuza i mistike. Na iznenađenje, svijetle nijanse ljubičaste neodoljive su u kombinaciji s bojom čokolade i bljedozelenom.

Ako ste ljubitelj zlatne ili srebrne boje, možete bez straha koketirati s ljubičastom bojom za zidove. Zlatni tonovi dat će toplinu dok će joj srebrna podariti smirenost i hladnu eleganciju. Kod odabira namještaja ili onog postojećeg, uz ljubičastu ide svaki materijal pa čak i plastika. Aluminij ili inoks kao i bijeli drveni namještaj u kombinaciji ljubičaste izvrsno se spaja i ostavlja dojam romantike. Osim bojenja zidova, kombinirajte prekrivače, jastuke, posteljinu, tepihe ili ukrase nijansama ljubičaste. T.K.
Možda ste propustili...

VANJSKI PROSTORI: MJESTO UŽITKA I ODMORA U VRUĆIM DANIMA

Ljetni detalji na terasi i u vrtu

PONOVNA UPORABA ZA ČIŠĆI OKOLIŠ

Beton u gradnji

DETALJI PRIČAJU PRIČU

Kolekcija ručno izrađenog tekstila

Najčitanije iz rubrike
DanasTjedan danaMjesec dana
1

VANJSKI PROSTORI: MJESTO UŽITKA I ODMORA U VRUĆIM DANIMA

Ljetni detalji na terasi i u vrtu

2

SAVJET

Za zasaditi odličan vrt nije kasno ni u lipnju

3

DETALJI PRIČAJU PRIČU

Kolekcija ručno izrađenog tekstila