Dome slatki dome
INTERIJER PRAKTIČNI I INOVATIVNI DETALJI

Ocrtavaju vašu osobnost i prostoru daju identitet
Objavljeno 6. svibnja, 2021.
Inovativan dizajn odgovor je na potrebe suvremenog stanovanja, koje je postavilo vrlo visoke zahtjeve radi udobnosti u domu

Moderno uređenje doma najčešće je minimalističko, praktično za uporabu i održavanje s detaljima koji naglašavaju praktičnost, funkcionalnost, ili originalnost. Posebni detalji daju prostoru identitet, a najčešće ocrtavaju osobnost samog vlasnika. Ako tragate za praktičnim i inovativnim detaljima koji će ukrasiti i funkcionalno dopuniti vaš dom, obratite pozornost na prezentirane elemente namještaja i opreme, jer možda će baš oni biti izvor inspiracije za kojom tragate.

Dječja soba obično je najmaštovitiji dio doma, no razigranu dječju maštu treba uvijek iznova zadovoljavati čestim izmjenama detalja u prostoru. Ako vaš mališan ima problema sa spavanjem, možda mu odlazak na spavanje trebate učiniti zanimljivijim i maštovitijim. U tome će vam sigurno pomoći odabir maštovitog kreveta, koji je potrebno smjestiti samostalno u prostor kako bi bio što dominantniji i dojmljiviji. Odabirom kreveta u obliku terenca, ili sportskog automobila, pripremite mališane za putovanje u svijet snova. S obzirom na to da ormar u dječjoj sobi zauzima znatan dio prostora, odlično rješenje predstavlja njegova iskoristivost i na druge načine. Fronte ormara, koje postaju površina za pisanje, pretvaraju ga u element koji svakim danom ima novi izražaj u prostoru, ovisno o tome što je na njemu napisano ili nacrtano. Tako ormar više nije masivni element, nego zona za svakodnevno kreativno izražavanje.

Ako često imate goste koji rado prespavaju kod vas, a prostor ne želite opterećivati dodatnim masivnim krevetima, primijenite rješenje fleksibilne fotelje koja se sasvim jednostavno pretvara u madrac koji će odlično poslužiti kao krevet. U formi fotelje izgleda vrlo otkačeno, pa je preporučljiv i za smještaj u dječju, ili spavaću sobu, kao dodatni element. Fotelje se mogu izvesti u različitim bojama i kao takve postati otkačeni naglasci u prostoru.

Ako imate previše stvari koje biste trebali postaviti na police, a bojite se opterećenosti zidova njihovim prevelikim brojem, olakšajte ih na način da ih učinite lebdećima u prostoru. Police pričvrstite nevidljivim nosačima uz zid, a na spoj zida i stražnjeg ruba polica ugradite indirektnu rasvjetu. Na taj način stvarate interesantan svjetleći korpus, koji svojom atraktivnošću, a pogotovo u večernjim satima, svoju osnovnu ulogu stavlja u drugi plan, a dominira kao dekoracija.

Inovativan dizajn odgovor je na potrebe suvremenog stanovanja koje je postavilo vrlo visoke zahtjeve, a sve s ciljem kako biste se osjećali što ugodnije i praktičnije u svome domu.

Monika Galović, dipl.ing.arh.www.interijerNET.hr
interijer
PRAKTIČNI I INOVATIVNI DETALJI
MJESTO ZA LAPTOP
Ako tražite praktično rješenje za laptop, odaberite rješenje koje predstavlja uska, povišena komoda, u dizajnu prilagođenom ostalim elementima namještaja. Postavljanjem barske stolice i mogućnošću otklapanja gornje fronte, ona postaje postolje za računalo, tj. vaš radni stol, koji ne zauzima mnogo prostora. Stvorili ste svoj kutak u kome mirno možete obavljati svoj posao i biti neovisni o tome što se događa na bilo kojem drugom stolu.
Možda ste propustili...

PONOVNA UPORABA ZA ČIŠĆI OKOLIŠ

Beton u gradnji

VANJSKI PROSTORI: MJESTO UŽITKA I ODMORA U VRUĆIM DANIMA

Ljetni detalji na terasi i u vrtu

Najčitanije iz rubrike
DanasTjedan danaMjesec dana
1

VANJSKI PROSTORI: MJESTO UŽITKA I ODMORA U VRUĆIM DANIMA

Ljetni detalji na terasi i u vrtu

2

SAVJET

Za zasaditi odličan vrt nije kasno ni u lipnju

3

DETALJI PRIČAJU PRIČU

Kolekcija ručno izrađenog tekstila