Novosti
NOVA INTERVENTNA VOZILA STIGLA U SKLOPU DANA VATROGASTVA

Vatrogascima 75 kombija i 15 vozila
Objavljeno 4. svibnja, 2021.
U sklopu Dana vatrogastva u Državnoj vatrogasnoj školi održana je primopredaja 75 kombija i 15 interventnih vatrogasnih vozila, vrijednih 55 milijuna kuna, na kojoj je bio i predsjednik Vlade Andrej Plenković, čestitavši na 145. obljetnici hrvatskog vatrogastva i blagdan sv. Florijana, zaštitnika vatrogasaca.

Najavio je daljnju potporu vatrogastvu. "Dodjela vozila potvrđuje opredijeljenost Vlade da osigurava nove moderne alate za njihov rad", rekao je, podsjetiši da su dosad javne i vatrogasne postrojbe i društva dobili više od 400 novih vozila. Plenković kaže kako je "nemjerljiv doprinos naših vatrogaskinja i vatrogasaca društvu, kroz zaštitu ljudi i imovine od požara i drugih prirodnih nepogoda i katastrofa". Potpredsjednik Sabora i predsjednik Predsjedništva HVZ-a Ante Sanader kaže kako je uspješno provedena reforma vatrogastva. "Pripadamo među najuspješnije vatrogasne organizacije u svijetu", rekao je.

Zahvalio je glavni vatrogasni zapovjednik Slavko Tucaković, rekavši da nakon poplave i potresa imaju pripremu za protupožarnu sezonu. "Dodjela 75 novih vozila financirana iz programa Općekorisne funkcije šuma (OKŠ) te 15 vozila financiranih iz fondova EU daje još veću operativnost hrvatskog vatrogastva", rekao je. Vozila odlaze na područja od Nuštra do Konavala.

Potpredsjednik Vlade i ministar unutarnjih poslova Davor Božinović ističe da je proveden postupak javne nabave na međunarodnom natječaju, a ministrica poljoprivrede Marija Vučković da je ministarstvo sufinanciralo nabavu kombija, a do kraja lipnja planirana je isporuka i 58 pick-up vozila. H
Najčitanije iz rubrike
DanasTjedan danaMjesec dana