Regija
MEĐU DESET U HRVATSKOJ PO IZDVAJANJIMA ZA VATROGASTVO

DVD Nijemci dobio moderan objekt
Objavljeno 4. svibnja, 2021.
NIJEMCI - Na blagdan sv. Florijana, zaštitnika vatrogasaca, i Međunarodnog dana vatrogasaca, simboličnim rezanjem vrpce načelnik Općine Nijemci Vjekoslav Belajević, vukovarsko-srijemski župan Božo Galić i predsjednik DVD-a Nijemci Trpimir Žderić otvorili su nove prostorije Vatrogasnog doma DVD-a Nijemci.

Prije četiri godine krenulo se u realizaciju izgradnje novih prostorija DVD-a Nijemci.

- Nove prostorije DVD-a Nijemci prostiru se na 1000 kvadrata i objekt sadrži sve potrebne urede za funkcioniranje vatrogasnog društva. Osim ureda, tu je velika prostrana dvorana s kuhinjom za domjenke i proslave. U svom sadržaju ima četiri garaže za vozila kao i spremište za opremu, sanitarne čvorove i sobe za odmor vatrogasaca. Ovaj projekt je financiran u stopostotnom iznosu iz općinskog proračuna, vrijednost uloženih sredstava je sedam milijuna kuna, no uložiti ćemo još oko 500.000 kuna u dodatna opremanja. S ponosom mogu reći da je Općina Nijemci prema dostupnim izvješćima u izdvajanjima za vatrogastvo među deset u Hrvatskoj - rekao je Vjekoslav Belajević, načelnik Općine Nijemci.

Prema riječima Antuna Jelića, predsjednika Vatrogasne zajednice Vukovarsko-srijemske županije, što se tiče opremljenosti, DVD Nijemci jedno je od boljih društava.

- U ime Županije i Hrvatske vatrogasne zajednice mi njima poklanjamo novi kombi za prijevoz vatrogasaca u prigodi otvorenja, kao i blagdana sv. Florijana, zaštitnika vatrogasaca - rekao je Jelić. M.K.
Možda ste propustili...

CERTIFIKATI ZA 53 OPG-A NA GRADSKOJ TRŽNICI

Priznanje cvjećarici Katici Majdiš

HRVATSKA PČELARSKA SLUŽBA 112 U VSŽ-U

Odlutale rojeve pčela uklanjaju i zbrinjavaju

Najčitanije iz rubrike
DanasTjedan danaMjesec dana
1

VINKOVAČKA TRŽNICA DOBIT ĆE NOVI IZGLED, ALI U DRUGOJ FAZI

Nakon 48 novih štandova tržnica će biti natkrivena, a dobit će i zatvoreni dio

2

BOKŠIĆ - NAJMLAĐE NASELJE U ŽUPANIJI

Najveći događaj u selu nedjeljna je sveta misa

3

INTERVJU: ERIK MUNK NEZAVISNI KANDIDAT ZA NAČELNIKA OPĆINE BILJE

Za kandidaturu je prikupio čak 1052 potpisa podrške mještana općine Bilje