Crna kronika
ZBOG NAPADA ISPRED "LJEPOTICE"

Optužnica 47-godišnjaku koji je nožem ubo ženu
Objavljeno 4. svibnja, 2021.

Vezani članci

POLUŠAJ UBOJSTVA I SAMOUBOJSTVA U OSIJEKU

Žrtve teško ozlijeđene, a napadač ima ozljede opasne po život

Šest mjeseci nakon dvostrukog pokušaja ubojstva pred ulazom u zgradu "Ljepotice" (Trpimirova 4B) u Osijeku, Županijsko državno odvjetništvo podignulo je optužnicu protiv 47-godišnjeg muškarca. Nakon policijskog očevida, a potom i višemjesečne istrage, okrivljenog 47-godišnjaka tereti se da je 7. studenoga prošle godine oko 18 sati ispred ulaza u stambenu zgradu u Osijeku pričekao 44-godišnju izvanbračnu suprugu. U ljutnji, zbog toga što ga je kazneno prijavila za prijetnje i fizičke napade u kojima je bila ozlijeđena, 47-godišnjak je skriven i naoružan nožem pričekao njezin izlazak iz stana. Kada ju je ugledao na ulaznim vratima zgrade, potrčao je prema njoj i nožem ju je ubo u leđa. Nesretna žena tom je prilikom teže ozlijeđena, a smrtna posljedica izostala je zbog pravodobne liječničke intervencije.


Na 47-godišnjaka je potom skočio 51-godišnji bravar koji je prethodno mijenjao bravu na vratima stana napadnute žene i pokušao mu je oduzeti nož. Napadač je 51-godišnjaka u naguravanju nožem ubo u lijevu natkoljenicu, prerezavši mu mišić. Iako je 47-godišnjak i dalje htio nožem nasrtati na 44-godišnjaka, na kraju su ga savladale osobe koje su se zatekle u blizini.

Napadač, i sam ozlijeđen, prvo je bio hospitaliziran u KBC-u Osijek, a nakon oporavka sudac istrage odredio mu je istražni zatvor u kojemu će ostati do početka suđenja. M.Bugarić
POZITIVAN NA COVID-19

BOLNICA PA PRITVOR

Tijekom suludog napada istim se nožem 47-godišnjak samoozlijedio zadobivši teške i za život opasne ozljede. Odmah je, kao i dvije njegove žrtve, prevezen vozilom hitne pomoći u KBC Osijek gdje mu je život spašen pravodobnom liječničkom intervencijom. Testom je bilo utvrđeno kako je pozitivan na COVID-19. Nakon boravka na Odjelu intenzivne njege, 47-godišnjak je prebačen na običan odjel gdje je cijelo vrijeme bio pod nadzorom policije. Nakon što je procijenjeno da ga se može otpustiti s bolničkog liječenja, doveden je do suca istrage Županijskog suda Osijek koji mu je odredio istražni zatvor.
Najčitanije iz rubrike
DanasTjedan danaMjesec dana
1

VIŠNJEVČANKU TRAŽE OD 26. TRAVNJA

Nestala je Marijana Sivić (16)

2

LOPOVLUK U ŠUMI KOD NAŠICA

Ukrali 600 litara dizela iz sedam radnih strojeva

3

PRIJAVLJEN 35-GODIŠNJAK

Staricu srušio na tlo, a muškarca udario