Mozaik
HR TOP 40 LISTA BILJEŽI ČETIRI NOVA ULAZA

Doris, Jacques, Nela i Daria uskočili među najemitiranije
Objavljeno 4. svibnja, 2021.
Prvo mjesto i dalje drži Franka, drugo Huljićeva Madre Badessa, a treće Vatra

Pjesma "Sna‘ću se ja" novi je najviši ulaz na listi, što ne začuđuje jer snažne riječi koje pjeva Doris Dragović pozivaju slušatelje na pozitivno razmišljanje: "Iman ja svoju viru i miru od jubavi... Iden po svome u svitlu tvome... Sna‘ću se ja i slidit svoj put, i da razbije me grom, iden tebi di je dom... Ja samo znan da smo zemlja i cvit, di jubav stanuje, niko neće ostarit..."

Ohrabrujuće riječi pjesme koje je napisala Vjekoslava Huljić odlično su interpretirane od Doris Dragović, a glazba koju potpisuje Ivan Huljić ima vedar i opuštajući učinak, ulijevajući novu nadu. Pjesmu koja dolazi iz diskografske kuće Tonika aranžirao je Leo Škaro. Videospot za pjesmu sa sedmog mjesta liste, "Sna‘ću se ja", izradio je PILOT studio s Brunom Bilonićem iza kamere. Montažu je radio Notengos, a bubnjar u zabavnom videu je Luka Šoić.

Jacques Houdek s pjesmom "Život" također bilježi novi ulaz na listu. Pjesma također ima ohrabrujući karakter i navodi slušatelja da preispita ozbiljnost života i prolaznost vremena. Također, podsjeća da su ljubav i vjera ono što čini naše živote ljepšima.

Nela je pjesmom "Nek ti bude kao meni" u slušateljima izazvala nostalgiju. Diskoverzija pjesme već svima znanog hita Nine Badrić tjera na ples i pridonosi novoj, modernoj eri glazbenih covera. Tekst i glazbu napisala je sama Nina Badrić, a pjesmu je izdala Croatia Records.

- Izuzetno mi je drago što je pjesma "Nek ti bude kao meni" ponovno je zaživjela u radijskom eteru, i to u jednoj malo drukčijoj verziji. Imala sam tu čast udahnuti svoju emociju i nadam se prenijeti je na slušatelje. Nina je uvijek bila moj glazbeni uzor i zato joj hvala što je dala zeleno svjetlo ovoj mojoj obradi! Hvala radijima diljem Hrvatske na povjerenju! - poručila je Nela. Aranžman i produkciju pjesme "Nek ti bude kao meni" potpisuju Goran Kovačić i Vrisak Studio, a produkciju spota CMC Televizija u režiji Tina Majnarića.

Topla i vedra pjesma "Bolji dan" rezultat je glazbene suradnje koju je Daria Hodnik ostvarila s Dadom Marinkovićem, s kojim je također napisala i tekst. Daria u pjesmi govori o vječnom optimizmu i da se "dobro uvijek dobrim vraća" te tako šalje poruku o važnosti imanja nade kako bismo dočekali bolji dan. Energičan i veseo spot režirao je Andrej Smolić, a pjesmu donosi Croatia Records.

- Treća je to u nizu koautorskih pjesama, koju potpisujem zajedno sa svojim suprugom Dadom Marinkovićem, i neizmjerno mi je drago da se naš trud, rad, a posebice ljubav prema glazbi, utkao u svaku notu i svaki naš zajednički stih. Ako je ova pjesma nekome uljepšala dan i od njega napravila bolji dan, istinski sam sretna, jer je glazba lijek za srce i dušu, hrana i ljepota koja nam je nužna - rekla je Daria Hodnik.

Prvo mjesto liste pripalo je Franki s pjesmom "Bolji ljudi", a "Inamorana", suradnja Tončija Huljića & Madre Badesse s Petrom Grašom, popela se sa 16. mjesta liste na drugo i time ostvarila najveći prošlotjedni skok. Na treće mjesto dolazi "Vidi kako se smiješ" grupe Vatra.

Tanja Kvorka
POSVEĆENA DJECI
- Pjesmu “Život” napisao sam svojoj djeci, a posvećujem je svoj djeci svijeta jer su ona najbolji pokazatelj prolaznosti vremena, pogotovo danas kad nam se zbog pandemije čini da sve stoji na mjestu, pa i mi sami, a zapravo je to tek naš dojam jer vrijeme bez sumnje neumoljivo leti. To je možda i najemotivnija pjesma koju sam snimio, svakako je najemotivnija koju sam napisao. Njezina pouka krije se u stihu: Svaki dan novi je dar. Ta fraza nikada ne smije postati klišej jer život uistinu treba cijeniti, baš svaki njegov dan. “Život” je maksimalno minimalna pjesma u svojoj formi koja je meni i najdraža - samo klavir i vokal - u toj ogoljenosti nema mjesta nikakvoj glumi, samo čista emocija. Iako nije tipične radijske forme, radiopostaje su je divno prihvatile i zbog toga sam doista sretan - kazao je Jacques o svojoj pjesmi.
Možda ste propustili...

STREAMING NA HBO GO 11. SVIBNJA, NA HBO KANALU 20. SVIBNJA

Premijera filma “Wonder Woman 1984”

ODLUKA NIZOZEMSKE VLADE, AKO SE NE POVEĆA BROJ OBOLJELIH

Na Eurosong će moći doći po 3500 gledatelja svake večeri, ali uz stroga pravila

Najčitanije iz rubrike
DanasTjedan danaMjesec dana
1

MISS UNIVERSE OTPUTOVALA NA FLORIDU

Na svjetskom izboru
u haljini s ogledalima

2

U DVORANI GRADSKOG KAZALIŠTA “JOZA IVAKIĆ” U VINKOVCIMA

Večeras 21. Tamburaški memorijal Hrvoja Majića

3

FESTIVAL 13.- 20. LIPNJA

ZagrebDox 2021. Osebujne i važne priče sjajnih autora