Regija
OD ŠKOLSKE GODINE 2022./2023.

Kreće smjer fizioterapije u orahovačkoj srednjoj školi
Objavljeno 4. svibnja, 2021.

Na Dan grada Orahovice potpisan je sporazum značajan za obrazovanje mladih, razvoj školstva na orahovačkom području te stvaranje novih mogućnosti za otvaranje radnih mjesta. Naime, dekan Fakulteta za dentalnu medicinu i zdravstvo prof. dr. Aleksandar Včev i ravnatelj Srednje škole ''Stjepan Ivšić'' Orahovica prof. Zorislav Milković potpisali us Sporazum o suradnji za uvođenje srednjoškolskog smjera fizioterapije u orahovačkoj školi.

- Posebno sam sretan što sam danas potpisali ovaj sporazum jer time smo učinili veliki korak prema tomu da ovaj smjeri započne u školskoj godinu 2022./2023. Fakultet će nam pomoći u osiguravanju potrebnih kadrova, u prvom redu liječnika fizioterapeuta, a potom i prostora i opreme za vježbe i praktičnu nastavu, a mi ćemo naravno i u školi opremiti jedan praktikum za te potrebe. Zahvaljujem dekanu Aleksandru Včevu, povjereniku Saši Risteru koji je, uz Juraja Fofonjku, bio i inicijator prijedloga za uvođenje ovoga smjera, a imamo i nužnu i važnu podršku i župana Igora Androvića, rekao je ravnatelj Milković. 

Dekan Včev naglasio je važnost vertikale obrazovanja od srednje škole do fakulteta u istom smjeru te konačnog pronalaska zaposlenja u novoizgrađenom centru.

- Velika je ovo stvar za grad, mlade ljude, školu i fakultet  jer dobivamo jednu vertikalu od srednjoškolskog obrazovanja, preko fakultetskog preddiplomskog i diplomskog studija, a na jesen očekujemo i početak specijalističkog poslijediplomskog studija kardiopulmonalne rehabilitacije koji je prošao Senat Sveučilišta u Osijeku i čeka dozvolu Ministarstva znanosti i obrazovanja te je kao i sve drugo u ovoj priči vezan uz izgradnju novog Centra. U tom Centru je i nastavak spomenute vertikale, jer će u njemu biti sva dijagnostička i terapijska oprema i mogućnost  praktične nastave kako za srednjoškolce tako iza buduće studente poslijediplomskog studija. Ovo će biti jedinstven slučaj u Hrvatskoj, a ono što bih posebno naglasio kako su nam sve povjerenstva koja smo prošli od osnivanja Fakulteta, rekla kako su oduševljena izvrsnom suradnjom Fakulteta s jedinicama regionalne i lokalne samouprave, u našem slučaju s Gradom Orahovicom i VPŽ-om i kako je to primjer kakav bi trebali slijediti svi fakulteti, zaključio je Včev.

Župan Igor Andrović pohvalio je Fakultet i Srednje školu na izvrsnoj suradnji koja donosi mnogo posebice mladima i njihovom obrazovanju.

- Ovaj potez povećava broj učenika u orahovačkoj srednjoj školi, a koji će dolaziti iz svih krajeva Slavonije, zatim unaprijediti obrazovanje te na kraju donijeti nova radna mjesta u budućem Centru za kardiovaskularne bolesti. Naravno da će Županija u ovoj suradnji biti partner i podrška jer smo ponosni da se ovakva velika priča događa i razvija upravo kod nas,  zaključio je Andrović. 

Vladimir Grgurić

Možda ste propustili...

VRIJEDAN JE VIŠE OD 5.000.000 MILIJUNA KUNA I PUNO ĆE ZNAČITI LOKALNOM DVD-U

Završena gradnja vatrogasnog doma

UNAPRIJEDIT ĆE PROIZVODNJU I TURISTIČKU PONUDU GRADA

Obnovljena vinarija Stari podrum dobit će novu opremu i kušaonicu

Najčitanije iz rubrike
DanasTjedan danaMjesec dana
1

VINKOVAČKA TRŽNICA DOBIT ĆE NOVI IZGLED, ALI U DRUGOJ FAZI

Nakon 48 novih štandova tržnica će biti natkrivena, a dobit će i zatvoreni dio

2

BOKŠIĆ - NAJMLAĐE NASELJE U ŽUPANIJI

Najveći događaj u selu nedjeljna je sveta misa

3

INTERVJU: ERIK MUNK NEZAVISNI KANDIDAT ZA NAČELNIKA OPĆINE BILJE

Za kandidaturu je prikupio čak 1052 potpisa podrške mještana općine Bilje