Mozaik
ZAGREBAČKA ALTERNATIVNA GLAZBENA SCENA

Uskoro “Zagreb Calling” kompilacijski album
Objavljeno 4. svibnja, 2021.
U izdanju Menarta u srijedu, 5. svibnja, na tržištu će se naći kompilacijski vinil-album “Zagreb Calling - Generacija bez refrena”, koji sadrži pjesme deset alternativnih zagrebačkih bendova, predvodnika nove hrvatske scene, snimljenih uživo u Ksetu u siječnju ove godine.

“Deset alternativnih zagrebačkih bendova, četiri dana snimanja u KSET-u, jedan kompilacijski album. Tako bismo u jednoj rečenici mogli opisati ono što se u zagrebačkom KSET-u događalo od 15. do 19. siječnja 2021. Deset izvođača i bendova okupilo se kako bi snimili po jednu pjesmu za kompilaciju Zagreb Calling”, stoji u najavi. Reminiscirajući, svjesno ili ne, o nekim današnjim kultnim kompilacijama s ovih prostora, u KSET-u su se, s diskografskom potporom Menarta, logističkom podrškom KSET-ovih sekcija i uz organizaciju idejnog začetnika ove ideje, producenta Vedrana Peternela, okupila mlada imena koja već neko vrijeme na kreativnoj razini čine kompaktnu skupinu glazbenika, koje bismo mogli i trebali nazivati – novom hrvatskom scenom, dodaje se.

Na ideju o ploči koja bi ponudila presjek ponajboljeg iz aktualne alternativne zagrebačke glazbene scene Peternel je došao nakon što je tijekom posljednjih godina, kao glazbenik, producent ili voditelj programa imao priliku upoznati golemu količinu izuzetno kvalitetnih glazbenika. H
Možda ste propustili...

OD 2022. GODINE

Promjene na Grammyjima

LETEĆI ODRED PREDSTAVIO PJESMU ZA CMC FESTIVAL U VODICAMA

Spot “Možda postanemo bolji ljudi”

Najčitanije iz rubrike
DanasTjedan danaMjesec dana
1

IZ VIVA ŠKOLE FILMA U VUKOVARU U SARAJEVO

Predstavljat će Hrvatsku

2

Vojko V i Grše opjevali “Mamiće”

3

TUZLANSKA HIPHOPERICA U SURADNJI S ROOTSINSESSION

Sassja razveselila s “Ljubi seka”