Novosti
BOLJE BROJKE I NA GODIŠNJOJ RAZINI

Prošli tjedan vrijednost računa 30 posto veća
Objavljeno 4. svibnja, 2021.
U svim djelatnostima iz sustava fiskalizacije prošli tjedan vrijednost računa povećana je 30 % u odnosu prema usporedivom tjednu prošle godine, a 9 % bila je manja u odnosu prema istom razdoblju 2019., pokazuju podaci Porezne uprave.

U razdoblju od 26. travnja do 2. svibnja 2021. ukupna vrijednost fiskaliziranih računa dosegnula je 3,1 milijardu kuna, što je oko 726 milijuna kuna više nego u istom razdoblju 2020., kada su na snazi bile strože mjere protiv širenja koronavirusa. Izdano je 36,8 milijuna računa, 61 % više nego u istom razdoblju 2020. godine. Pritom je u trgovini na veliko i malo, popravku motornih vozila i motocikala broj računa povećan za 42 %, na 23,9 milijuna, a vrijednost im je porasla za 17 %, na 2,3 milijarde kuna.

Još snažniji rast zabilježen je u ugostiteljstvu i turizmu, pri čemu je broj fiskaliziranih računa na godišnjoj razini porastao za 571 %, a njihova vrijednost za 450 %. Tako je u djelatnosti pružanja smještaja te pripreme i usluživanja hrane u razdoblju od 26. travnja do 2. svibnja izdano 3,6 milijuna računa, a njihova je vrijednost iznosila 195,8 milijuna kuna. Naime, stroge epidemiološke mjere lani su stupile na snagu 19. ožujka, a 27. travnja lani počela je prva od tri faze popuštanja.

U tjednu od 26. travnja do 2. svibnja ove godine u odnosu prema prethodnom tjednu broj računa pao je za 5 %, a vrijednost za 3 %. U segmentu trgovine zabilježeno je smanjenje broja računa za 5 %, a njihova iznosa za 4 %, dok je u ugostiteljstvu i turizmu broj izdanih računa na tjednoj razini pao za 2 %, a njihova vrijednost porasla za 12 %. H
Možda ste propustili...

KLINIKA ZA TUMORE KBC-A SESTRE MILOSRDNICE

Prosvjed zbog odlaska radiologa

HRVATSKI PREDSJEDNIK ZORAN MILANOVIĆ

Više vojnika nije provokacija

Najčitanije iz rubrike
DanasTjedan danaMjesec dana