Osijek
IZLOŽBA NATJEČAJNIH RADOVA ZA IDEJNO ARHITEKTONSKO RJEŠENJE ZICER-A

Niknut će još jedna vrijedna zgrada u kampusu
Objavljeno 4. svibnja, 2021.
Na Fakultetu agrobiotehničkih znanosti Osijek u ponedjeljak je održana izložba natječajnih radova za idejno arhitektonsko rješenje Znanstveno-istraživčkog centra elektrotehnike i računarstva u Osijeku (ZICER). Natječaj je trajao od kolovoza 2020. do veljače 2021. godine, a kao najbolji među 18 pristiglih radova jednoglasno je odabran rad zagrebačkog projektnog tima "BIRO".

- Prvonagrađeni rad karakterizira najbolje jedinstvo konstrukcije, funkcije i forme. Arhitektonski izražaj ima tri volumena na jednoj kompaktnoj bazi te je rješenjem postignuto maksimalno zadovoljavanje svih prostornih potreba i to na izrazito visokom energetskom nivou koji je tražen u projektnom zadatku - rekao je član ocjenjivačkog suda Bruno Rechner.

Nakon Fakulteta agrobiotehničkih znanosti te Građevinskog i arhitektonskog fakulteta, niz u osječkom kampusu tako će se nastavit još jednom zgradom iznimne arhitektonske, obrazovne, ali i gospodarske vrijednosti. ZICER će djelovat u okviru Fakulteta elektrotehnike, računarstva i informacijskih tehnologija (FERIT).

- Vjerujem da ćemo do iduće godine završiti dio projekta koji se tiče ishođenja građevinske dozvole te da ćemo u sljedećih četiri do pet godina realizirati cijeli projekt - rekao je dekan FERIT-a Drago Žagar.
I. Alilović
Možda ste propustili...

GRADSKI POSJEDI TRAŽE NOVOG VLASNIKA

Zašto Grad prodaje 379 m2 u središtu baš uoči izbora?

MIRA I DRAGUTIN KERŽE OBNOVILI BRAČNE ZAVJETE

Pozlatili 50 bračnih godina

NA LIJEVOJ OBALI DRAVE OBILJEŽEN SVJETSKI DAN HODANJA

Dr. Kraljik: Kao vrsta imamo dar hodanja, koristimo ga

Najčitanije iz rubrike
DanasTjedan danaMjesec dana
1

MIRA I DRAGUTIN KERŽE OBNOVILI BRAČNE ZAVJETE

Pozlatili 50 bračnih godina

2

DA PUKNEŠ K’O KOKICA: PRIČA O ZAKUPU POVRŠINA KOD ZOO-A

Tko je tu lud? S jedne
strane ograde najam 4620,
s druge samo 800 kuna!

3

ENTUZIJAZAM I UPORNOST

Kreativci iz Gacke osnažuju kulturu već deset godina