Osijek
PANEL-RASPRAVA NA AKADEMIJI

Kultura u koronakrizi
Objavljeno 3. svibnja, 2021.
Akademija za umjetnost i kulturu u Osijeku organizirala je u petak javnu mrežnu panel-raspravu pod naslovom KoronaOSKultura-21, u kojoj je naglasak bio na privatnom, odnosno neovisnom kulturnom i umjetničkom sektoru. Cilj je bio saznati kako se on snalazi u pandemijskoj situaciji te kako ona utječe na kulturni život grada Osijeka, ali i šire.

Panel-raspravu inicirao je i realizirao Odsjek za kulturu, medije i menadžment, u prvom redu doc. dr. sc. Marija Šain, doc. dr. sc. Tatjana Ileš, asistentica Maja Haršanji i moderator Tomislav Levak, uz potporu i pomoć uprave i Ureda za znanost, umjetnost, programe, projekte EU-a i međuinstitucijsku suradnju Akademije. Gosti i govornici bili su: Mia Dimšić (glazbenica), Ivana Đerđ Dunđerović (novinarka), Valentina Grubačević (predsjednica Udruge Reart i voditeljica projekta Reart festival), Ines Novak (predsjednica Dječjeg kreativnog centra Dokkica), Mira Sekereš (predsjednica i koreografkinja PS Shine), Ana Šimić (predstavnica umjetničke organizacije Teatar to go) i Ivica Vuletić (vlasnik knjižare Nova).

Panelisti su se složili kako pandemijska situacija zasigurno predstavlja značajnu prijetnju budućem poslovanju, ponegdje i opstanku samostalnih umjetnika, neprofitnih organizacija i svih drugih koji djeluju u kulturnom i umjetničkom sektoru. Ipak, optimistično su zaključili kako su sigurni da je kultura žilava i da će uspješno prebroditi i ova vremena. I.R.G.
Možda ste propustili...

LOŠINJSKA, MURTERSKA, KORNATSKA...

Radić: Zaboravljene ulice zaslužuju obnovu

PROJEKT OBITELJI MATOKOVIĆ “MJESTA KREATIVNOG POGLEDA”

Umjesto sivila “Mak” će dobiti didaktičke murale

Najčitanije iz rubrike
DanasTjedan danaMjesec dana
1

IVAN RADIĆ, DRAGAN VULIN I MATE JURČEVIĆ ZA PAMPAS NAJAVLJUJU

Napravit će i Retfalu na Dravi

2

“GRAVER” 75 GODINA U ŽUPANIJSKOJ 6

Obrtnička obitelj gravira za pape i predsjednike, sportaše i zaljubljene...

3

POČETAK MEGAPROJEKTA

Prvim je ugovorom otvoren put prema modernom KBC-u