Regija
ZAVRŠEN NATJEČAJ ZA GRADNJU NOVOG

Stari belomanastirski
stadion će biti srušen
Objavljeno 3. svibnja, 2021.
Između dva sadašnja igrališta bit će sagrađene tribine sa 600 sjedećih mjesta
BELI MANASTIR- Ako ne bude nekih nepredviđenih problema, tijekom svibnja mogla bi početi gradnja novog belomanastirskog stadiona.U petak je, naime, završen natječaj za njegovu gradnju, a tijekom idućih dana gradsko će povjerenstvo donijeti odluku koja će tvrtka ili konzorcij dobiti ovaj posao koji će trajati približno dvije godine. Kako stoji u zapisniku o javnom otvaranju ponuda, na natječaj se javilo šest pravnih osoba - Massa, Monte-mont, Zajednica ponuditelja (Projektgradnja plus i Osijek-Koteks), Eurokamen, Zuber (Višnjevac), i Texo molior. Samo jedna od spomenutih tvrtki poslala je ponudu nižu od 23 milijuna kuna, koliko je procijenjena vrijednost gradnje novog Gradskog sportskog parka - 22,5 milijuna kuna. Ostale ponude kreću se od 25,9 do 29 milijuna kuna.

- Više nema značajnijih prepreka za početak gradnje novog stadiona. Potrebno je čekati da povjerenstvo kaže koja je ponuda najpovoljnija te potom na eventualne žalbe. Nakon toga počinje rušenje postojećeg zdanja i početak gradnje - kažu u belomanastirskoj Gradskoj upravi, podsjećajući kako je planirano nekoliko faza gradnje, a prva se odnosi na gradnju tribina i višenamjenskih prostorija na dvije etaže podno njih te glavnog igrališta.

Procijenjena vrijednost prve faze spomenutih je 23 milijuna kuna. Financijska konstrukcija za ovu godinu je zatvorena, ali bez obzira na to, Grad će se javljati na razne natječaje. Rezultati jednog već su poznati, a Grad je od Ministarstva sporta ‘‘inkasirao‘‘ oko 200 tisuća kuna za gradnju teniskih terena koji će biti smješteni u sklopu Gradskog sportskog parka. Podsjetimo, cijeli se kompleks proteže na približno pet hektara zemljišta. Definirane su dvije zone, od čega jedna za nogometne utakmice, a druga za javnost, uz čitav niz sadržaja koji bi trebali zadovoljiti potrebe sportaša, rekreativaca i ostalih posjetitelja (teniski tereni, atletska borilišta, klizalište...).

Između dva sadašnja igrališta bit će sagrađene tribine sa 600 sjedećih mjesta. Tribine će gledati i na pomoćno igralište na kojem je planirana umjetna trava. Sadržaj podno tribina, na dvije etaže, sukladan je pravilniku HNS-a. Glavno igralište, dimenzija 105 puta 68 metara, bit će na mjestu današnjeg pomoćnog. Stari je gradski stadion bio svojevrsni hram belomanastirskog sporta. Sagrađen je pedesetih godina prošloga stoljeća, a na njemu su gostovale momčadi iz cijele bivše države i brojne inozemne. No, vrijeme je učinilo svoje.

Već nekoliko godina na njemu nema nikakvih sportskih priredbi, a belomanastirski nogometni klubovi svoje utakmice odigravaju u prigradskom naselju Šećerana (Baranja-Belje), i donedavno u Kneževu (Šparta), koja je ove godine odustala od natjecanja.

Ivica Getto
Možda ste propustili...

NATJEČAJ "ČA U VERSIN, RIČI I PINELU"

Projektu "horvatovaca" prvo mjesto

NASTAVLJAJU SE DOGAĐANJA NA JEDINOJ BARANJSKOJ UZVISINI

Udruga Baranja i turizam u subotu organizira BRUT - Baranja Rural Trail

Najčitanije iz rubrike
DanasTjedan danaMjesec dana
1

1. DANI OTVORENIH VINSKIH PODRUMA ĐAKOVAČKOG VINOGORJA

Tri dana vrhunskih
vina i glazbenika

2

U PONEDJELJAK I UTORAK

Aviotretiranje komaraca

3

BARANJA RURAL TRAIL: NA +3O VIŠE OD 100 BICIKLISTA

Apsolutni su pobjednici u
BRUT50 Petrović i Horvat,
a u BRUT25 Getoš i Szabo