Mozaik
DOBIO JE MJESTO U EDICIJI “GOLD COLLECTION”

Nuštarac Željko Pavičić napisao je više od 2000 pjesama
Objavljeno 3. svibnja, 2021.
Jedan od najznačajnijih tekstopisca i skladatelja, Željko Pavičić, inače rodom iz Nuštra, dobio je svoje mjesto u ediciji "Gold collection" izdavačke kuće Croatia Records. Napisao je više od 2000 tekstova za pjesme koje su uglazbili ponajbolji skladatelji hrvatske zabavne glazbe, za više stotina tekstova i sam je napisao glazbu, a otpjevala su ih najpoznatija imena domaće glazbene scene. U 46 godina duge, uspješne i plodne suradnje sa skladateljima: Đorđem Novkovićem, Zrinkom Tutićem, Zdenkom Runjićem, Vladimirom Delačem, Rajkom Dujmićem i izvođačima: Vladom Kalemberom, Mišom Kovačem, Daliborom Brunom, Željkom Bebekom, Danijelom Popovićem, Nedom Ukraden, Duškom Lokinom, Terezom Kesovijom, Oliverom Dragojevićem, nastali su mnogi hitovi i evergreeni na kojima su odrastale generacije.

"Gold collection" dvostruka je CD kompilacija na kojoj se nalaze odabrane skladbe koje pokazuju koliko je zapravo Željko Pavičić bio svestran. Pisao je tekstove za grupe, pjevače i pjevačice, a na dva CD-a nalaze se hitovi poput: "Poljubi zemlju", "Domu mom", "Dao sam ti dušu", "Lili", "Šta si mi sinoć stavila u vino", "Good boy", "Lutajuće srce", "Ako me ostaviš” te mnoge druge. Na kompilaciji se nalazi dvadeset i sedam hitova, među kojima se nalaze i najnoviji hitovi "Učini me sretnim”, koju je otpjevao Željko Bebek te "Samo s tobom meni Božić”, prekrasna božićna balada Franke Batelić. Željko Pavičić napustio nas je početkom godine, a svi koji su ga poznavali reći će da je bio samozatajan i nenametljiv čovjek. Osim hitova, vrijednost ovog albuma podižu i pisane riječi njegovih prijatelja i suradnika: Zrinka Tutića, Siniše Škarice, Mije Gabrića, Slavka Nedića, Marka Tomasovića, Branimira Mihaljevića, Ive Lesića, Radovana Brlečića - Radeka, Vlade Kalembera, Marka Tomasovića, Daniela Popovića. Sve njih dotaknulo je i obogatilo stvaralaštvo Željka Pavičića.

Njegove skladbe prepoznala je i struka, pa su pjesme za koje je pisao stihove osvajale nagrade na mnogim festivalima, a Željko je i dobitnik mnogih zlatnih i dijamantnih ploča. Ipak, njegova najveća nagrada je bezvremenost njegovih pjesama, a po njima pamtimo velikane. T.K.
Možda ste propustili...

SLAVNI DJ OSVJEŽIO LEGENDARNI VIDEO ZA "WEAPON OF CHOICE"

Fatboy Slim izdao 4K verziju spota

DOKUMENTARNO-IGRANI FILM VRHUNSKE PRODUKCIJE

“Doba uskoka” u kinu od 13. svibnja

Najčitanije iz rubrike
DanasTjedan danaMjesec dana
1

EUROSONG U ROTTERDAMU

Albina: Veselim se idućoj probi

2

ROYAL MAIL

Paul McCartney na setu prigodnih poštanskih maraka

3

FESTIVAL U LOS ANGELESU ODRŽAN JE ONLINE

Film "Mare" najbolji na američkom SEEFestu