Crna kronika
UKINUT ĆE MU VOZAČKU DOZVOLU

Dražanin uporno vozi alkoholiziran
Objavljeno 30. travnja, 2021.
Recidivisti su, na žalost, konstanta na prometnicama Slavonije i Baranje. Iako su već platili poprilične novčane kazne, oni i dalje u pijanom stanju, unatoč zabrani, sjedaju za upravljače automobila. Jednog takvog vozača, a riječ je o 30-godišnjaku iz Draža, zaustavili su u srijedu, u 19.50 sati, u Branjini, prometni policajci Policijske postaje Beli Manastir.


Odmah po otvaranju vrata policajci su posumnjali kako je vozač pijan, pa su ga podvrgnuli alkotestu. Nakon puhanja, alkometar je pokazao kako 30-godišnjak u krvi ima respektabilnih 2,26 promila alkohola. U isto vrijeme policajcima je iz operativnog dežurstva PU stigla informacija kako je riječ o osobi koja nije smjela voziti automobil, jer mu je izrečena zaštitna mjera zabrana upravljanja motornim vozilima „B“ kategorije. Prema tom saznanju, vozač je odmah uhićen i odveden na triježnjenje u zgradu Policijske postaje u Belom Manastiru. Policajci su, sukladno članku 229. Zakona o sigurnosti prometa na cestama, do odluke prekršajnog suda, privremeno oduzeli vozilo kojim je upravljao. Do sada je 30-godišnjak dva puta pravomoćno kažnjavan zbog vožnje pod utjecajem alkohola iznad 1,5 grama po kilogramu.


Posljednjom presudom Općinskog suda u Osijeku u siječnju, 30-godišnjak iz Draža zbog vožnje s 1,72 promila alkohola u krvi, kažnjen je s 7200 kuna i izrečena mu je zaštitna mjera zabrana upravljanja motornim vozilima „B“ kategorije od 27. siječnja do 27. listopada 2021. godine.
Za ovaj novi prekršaj iz Branjine, 30-godišnjaku sada prijeti 40.000 kuna kazne, zaštitna mjera zabrana upravljanja motornim vozilima „B“ kategorije u trajanju do 12 mjeseci i 12 negativnih prekršajnih bodova. Po pravomoćnosti presude, sukladno članku 286. Zakona o sigurnosti prometa na cestama, vozaču će se rješenjem ukinuti i oduzeti vozačka dozvola, a ponovno će moći polagati vozački ispit nakon isteka roka od dvije godine od dana izvršnosti rješenja. Ovo će biti izuzetno skupa pijana vožnja. M.Bugarić
Možda ste propustili...

22-GODIŠNJAKA SUMNJIČE ZA DILANJE

Zbog marihuane prijavili mladića

NA AUTOCESTI A3 BREGANA - ZAGREB - LIPOVAC

Dvojica su jurila brže od 200 km/h

Najčitanije iz rubrike
DanasTjedan danaMjesec dana