Regija
ŽUPAN ANUŠIĆ OBIŠAO I USPJEŠNU TVRTKU

"Balkan lov" primjer je
rada od polja do stola
Objavljeno 29. travnja, 2021.
ĐAKOVO


Uz posjet općinama Punitovci, Viškovci i Strizivojna, gdje je upoznat s realiziranim i planiranim projektima koje (su)financira i Osječko-baranjska županija, župan Ivan Anušić jučer je u Podgorju Bračevačkom, u općini Drenje, obišao i tvrtku "Balkan lov", koja se bavi gospodarenjem lovištem i divljači, lovnim i seoskim turizmom, ratarstvom i stočarstvom te preradom i uslužnim djelatnostima. U Podgorju je lovačka kuća s pratećim sadržajima za lovni turizam, a tu je i velika farma s više tisuća crnih slavonskih svinja, pogoni za preradu i skladištenje mesa. S poslovanjem je župana upoznao vlasnik Dražen Lozić, predočivši i stvaranje novog brenda.


- Ovo što smo danas vidjeli, ono je što Slavonija treba biti i što je njezina budućnost. Zahvaljujući ljudima kao što je gospodin Lozić ona se vraća na mjesto koje joj pripada. Njihov entuzijazam, vizija i znanje omogućuju nam da imamo kvalitetan, originalan i izvorni proizvod napravljen po principu sljedivosti, dakle, od polja do stola, i to od autohtonih sorti, prije svega crne svinje. Slavonija se treba okrenuti proizvodnji, to je njezin put, prije svega u proizvodnji voća, povrća, mesa, mlijeka i mliječnih proizvoda, a ovako dobar primjer s regionalne razine moguće je prenijeti i u nacionalne okvire - naglasio je Anušić.


- Želimo pokazati da je moguće ostvariti pozitivnu priču oslonjenu na tradicionalne domaće proizvode. I u ovom poslu postoje teškoće, ali zahvaljujući OBŽ-u imamo prostor za dijalog i konstruktivan razgovor kako bismo pronašli rješenja - rekao je Lozić.


- Proizvodnja autohtone crne svinje traži drukčiji pristup u proizvodnji i uzgoju, a njezini proizvodi imaju drukčiji okus, okus tradicije i vrhunskog proizvoda. Ovakva proizvodnja najsličnija je onoj nekada, i to u svim fazama, od uzgoja do finalnog proizvoda - istaknula je pročelnica Upravnog odjela za poljoprivredu OBŽ-a Silva Wendling.
Tvrtka je zakupnik dvaju državnih lovišta s brojnim vrstama autohtone divljači. Posjeduje 500 ha zemljišta, otvara i maloprodaju. U solarnu elektranu od 550 kW investirala je četiri
milijuna kuna. S.Ž.
Možda ste propustili...

INVESTITORIMA IZ BIH POSTAJU SVE PRIVLAČNIJI ZA ULAGANJA

Belamionix proizvodit će grickalice u Babinoj Gredi

Najčitanije iz rubrike