Novosti
STOŽER CIVILNE ZAŠTITE OSJEČKO-BARANJSKE ŽUPANIJE

Novopozitivno 68 osoba, šest preminulih
Objavljeno 27. travnja, 2021.

Stožer civilne zaštite Osječko-baranjske županije izvještava kako je u Kliničkom bolničkom centru Osijek i Nastavnom zavodu za javno zdravstvo OBŽ u zadnja 24 sata za područje Osječko-baranjske županije obrađeno 356 uzoraka od kojih je 68 bilo pozitivno na koronavirus.

Najviše (18) novopozitivnih osoba ima prebivalište na području grada Osijeka, zatim sedam na područja Đakova, po četiri su s područja Belišća, Čepina i Darde, tri iz Našica, po dvije osobe su s područja Antunovca, Belog Manastira, Bizovca, Donjeg Miholjca, Erduta, Ernestinova, Satnice Đakovačke i Trnave, a po jedna novopozitivna osoba je s područja Bilja, Čeminca, Draža, Drenja, Đurđenovca, Jagodnjaka, Kneževih Vinograda, Popovca, Semeljaca, Strizivojne, Valpova i Viškovaca.

Na bolničkom liječenju nalazi se 131 osoba koja je oboljela od COVID-19, i to 104 u Kliničkom bolničkom centru Osijek (od kojih su 33 na respiratoru), a u Općoj županijskoj bolnici Našice hospitalizirano je 27 pacijenata s tim oboljenjem. Preminulo je šest osoba koje su bile pozitivne na koronavirus u dobi od 65 do 86 godina.

Na području Osječko-baranjske županije u samoizolaciji se trenutno nalazi 1.487 osoba. Policijski službenici proveli su 10 provjera osoba u samoizolaciji i 143 nadzora ugostiteljskih objekata, pri čemu nisu utvrdili kršenja propisanih mjera.

Inspektori i službenici civilne zaštite obavili su 25 nadzora provođenja epidemioloških mjera (13 u ugostiteljskim objektima, 7 u prodavaonicama te po jedan u benzinskoj postaji, frizerskom salonu, pekarnici, pravnoj osobi i uslužnoj djelatnosti), a nisu utvrdili nepravilnosti.I.Sl.

Možda ste propustili...
Najčitanije iz rubrike
DanasTjedan danaMjesec dana