Zdravlje
BEZ GLUTENA

Krekeri od lana zamjena su za kruh
Objavljeno 26. travnja, 2021.
Jedna od najvećih prednosti lana njegovo je djelovanje na probavu. On može pomoći u zaštiti probavnog trakta te smanjiti upalu probavnog trakta. Krekeri su idealna zamjena za kruh. Zasitni su kao kruh, ali ipak manje kalorični, odnosno s manje ugljikohidrata. Isto tako, ne moraju sadržavati gluten ili pšenicu koje većina kruhova sadržava. Ne suše se kao kruh, praktični su i lako nosivi, a uz to pašu uz razne namaze, kao i juhe. Za krekere od lana namočite sjemenke 15-ak minuta u vodi. Sastojke za koje ste se odlučili umiješajte u namočene i sluzave sjemenke. Dobivenu smjesu stavite na papir u jako tankom sloju i pecite na 200 stupnjeva 15 minuta, pa ih provjerite i okrenite na drugu stranu. Trajanje pečenja/sušenja ovisi o kvaliteti sjemenki i vremenu namakanja, tako da svakako sami provjerite hrskavost. Laneni krekeri su gotovi, razlomite ih na komadiće kakve želite.J.Kn.
Možda ste propustili...

NIJE POŽELJNO PRETJERATI S KAPIMA

Vlaženje sluznice nosa važno u pandemiji

NAMIRNICA ZA DUGOVJEČNOST

Batat je pogodan i za dijabetičare

Najčitanije iz rubrike