TvObzor
MINUS I PLUS

Počelo snimanje nove HRT-ove humorističke serije
Objavljeno 23. travnja, 2021.

Snimanje nove HRT-ove humorističke serije “Minus i plus” prema konceptu i scenariju Ognjena Sviličića započelo je danas u zagrebačkom studiju Katran. Ovu dvanaestodijelnu seriju za Hrvatsku radioteleviziju snima produkcijska kuća Maxima film, režiju potpisuje Aldo Tardozzi, izvršni producent je Hrvoje Habeković, producent Damir Terešak, a urednica serije na HRT-u je Zinka Kiseljak.

“Riječ je o klasičnom sitcomu prilagođenom našem mentalitetu. Ona naime crpi humor iz svakodnevnog života, to su situacije u kojima smo se svi našli i na neki način opisuje Hrvatsku. To je upravo vrsta humora kakav trebamo u ovim vremenima”, najavio je Ognjen Sviličić.

“Minus i plus” priča je o mlađem bračnom paru Luciji i Kruni koji su uletjeli u brak, a da se prije toga zapravo uopće nisu dobro upoznali. Lucija je razigrana Dalmatinka, televizijska voditeljica na lokalnoj televiziji, bezbrižna, vesela, povremeno lakomislena i površna, a Kruno ozbiljan i staložen odvjetnik iz Zagreba. Posve su različiti po karakteru i mentalitetu, te ne poznaju dobro obitelji, prijatelje ni prošlost druge strane. U seriji pratimo kako pokušavaju izići na kraj sa svim stvarima koje im smetaju jedno kod drugoga – od ophođenja s ljudima, različitim ukusima u hrani i odijevanju pa sve do obitelji koje su posve različite. Ipak, njihova je ljubav dovoljno jaka kako bi mogli prihvatiti različitosti.

Osim Lucije i Krune, serija prati i odnose Kruninih roditelja – majke Emilije (glumice) i oca Filipa (profesor filozofije), čiji je brak u mnogočemu nezreliji od Krunina i Lucijina. Lucijini roditelji žive u Splitu i tipični su Dalmatinci, sa snažnom i dominantnom majkom Ivankom. Lucijin brat Jure vječni je student, s lakoćom upada u nevolje i često traži pomoć sestre i šogora.

Redatelj Aldo Tardozzi kaže kako je scenarij vrlo zanimljiv te kako je posebno zadovoljan ekipom, kako onom ispred, tako i onom iza kamere. Snimanje je planirano do lipnja. “Nadamo se kako će nas poslužiti sreća i, najvažnije, zdravlje, atmosfera je odlična”, istaknuo je Tardozzi.

U glavnim su ulogama Iva Jerković kao Lucija, Igor Kovač kao Kruno, Ksenija Pajić kao Emilija, Damir Lončar kao Filip, Stipe Radoja kao Jure, Arijana Čulina kao Ivanka i Filip Radoš kao tata Vinko. U ostalim ulogama: Areta Ćurković, Irena Tereza Prpić, Domagoj Mrkonjić, Mladen Čutura, Nela Kocsis, Marko Petrić, Jelena Miholjević, Csilla Barath Bastaić, Ivana Gulin, Gloria Dubelj, Dušan Gojić, Marica Vidušić, Živko Anočić i dr.

Direktor fotografije je Filip Tot, scenograf Bojan Drezgić, kostimografkinja Vesna Librić, slikarica maske Snježana Raguž, autor glazbe Mate Matišić, snimatelj tona Matija Santro, montažeri Ivan Živalj i Sara Gregorić, izvršni producent Hrvoje Habeković, producent Damir Terešak, a urednica serije Zinka Kiseljak.

Planirani završetak snimanja je početkom lipnja 2021., a gledatelji će seriju moći pratiti u jesenskoj shemi 2021/22. godine.

Nikola Kučar
Najčitanije iz rubrike