Dome slatki dome
STANOVANJE LASERSKI NIVELATOR

Poravnanje i mjerenje samo s jednim alatom
Objavljeno 22. travnja, 2021.
Za omogućavanje preciznog označavanja prve referentne točke, Atino je opremljen rupom za označavanje u središtu uređaja

Pojednostavljeno poravnanje – to je ono što Atino jest, Boschev prvi ručni laserski nivelator s ugrađenim metrom za „uradi sam” korisnike.

Njegov jedinstveni koncept korisniku omogućuje poravnavanje i pričvršćivanje predmeta na zid na brz i jednostavan način, bez potrebe za uključivanjem dodatne osobe. Okrugli laserski nivelator s rotirajućim kućištem može se pričvrstiti na zid s pomoću jastučića s gelom ili zatika, ovisno o teksturi zida. Njegova laserska linija potom se može poravnati vodoravno ili okomito na 0, 90, 180 i 270 stupnjeva. Preciznost poravnanja iznosi ±0,3 stupnja. LED prsten u sredini upotrebljava sustav boja na semaforu za prikaz propisnog poravnanja alata: ako prsten svijetli crvenom bojom, laserska linija nije precizno namještena. Ako gornja polovina prstena svijetli žutom bojom, laserska linija gotovo je ravna – samo okrenite kućište malo prema gore. Ako donja polovina prstena svijetli žutom bojom, okrenite kućište malo prema dolje. Ako LED prsten svijetli zelenom bojom, laserska linija ispravno je namještena. Sve pogreške u poravnanju koje se događaju prilikom postavljanja vješalica za jakne, okvira za slike, polica i sličnoga, sada su stvar prošlosti.

Pričvršćivanje, poravnanje i mjerenje samo s jednim alatom: rad s Atinom intuitivan je ‒ uz fleksibilno pričvršćivanje na zid. Laserski nivelator jednostavno se pričvršćuje na glatke površine kao što su pločice, drvo, mramor, ili završne obrade izgleda betona s pomoću višekratnog jastučića s gelom. Da biste ga pričvrstili na zid samo uklonite zaštitnu kapicu i pritisnite alat na zid na željenoj visini. Za zidove s grubom površinom dostupna je adapterska pločica sa zatikom. Jednostavno zamijenite jastučić s gelom adapterskom pločicom sa zatikom koja Atino drži na mjestu na željenom položaju s pomoću dva mala zatika. Potom uključite laserski nivelator pritiskom na jedinu tipku i okrenite kućište obloženo materijalom za ugodno držanje u željenom smjeru sve dok laserska linija ne bude poravnata.
Marin Režić
Pozicioniranje svega
Za omogućavanje preciznog označavanja prve referentne točke, Atino je opremljen rupom za označavanje u središtu uređaja. Zahvaljujući metru na izvlačenje, sve ostale oznake mogu se postaviti uzduž laserske linije do udaljenosti od 1,5 metara. To vam omogućuje pozicioniranje svega - od zidnih ogledala, do šipki za zavjese ili nosača za televizore, na brz i precizan način. Precizno projiciranje okomitih i vodoravnih laserskih linija omogućuje postavljanje i ravnanje slika, ogledala, polica i drugih objekata. Jednostavno postizanje rezultata kod poslova postavljanja tapeta i bojenja zidova.
Možda ste propustili...
Najčitanije iz rubrike
DanasTjedan danaMjesec dana
1

SAVJETI KAKO PRAVILNO ODABRATI

Keramičke pločice trebaju biti lijepe, ali moraju - trajati

2

VRIJEME JE ZA SEZONSKU PROMJENU ODJEĆE

Proljetno čišćenje ormara nije bauk

3

INTERIJER PRAKTIČNI I INOVATIVNI DETALJI

Ocrtavaju vašu osobnost i prostoru daju identitet