Osijek
LINJAK JOSIPOVAC

Edukativne radionice za djecu na otvorenom
Objavljeno 17. travnja, 2021.
U sklopu projekta "Stara Drava Josipovac 2", čiji je nositelj Športski ribolovni klub Linjak, održan je radni sastanak s predstavnicima partnerskih organizacija. One su brojne - Javna ustanova za zaštitu prirode Osječko-baranjske županije, Dječji vrtić Osijek podcentar Josipovac i Osnovna škola Josipovac te, kao suradnik, Muzej likovnih umjetnosti.


Glavne projektne aktivnosti su edukativne radionice "Škola u prirodi" na otvorenom, na izletištu Stara Drava uz istoimenu ribolovnu vodu kojom ribiči gospodare, a koje će provoditi stručnjaci za zaštitu prirode u suradnji s djelatnicama MLU-a. Tijekom projekta u skladu s proračunskim mogućnostima planirano je oplemenjivanje prostora izletišta ozelenjavanjem i postavljanjem parkovne opreme kao i uklanjanje nepropisno odbačenog otpada.


Ciljana skupina su djeca članovi udruge, polaznici triju vrtićkih skupina Dječjeg vrtića Josipovac i učenici dvaju nižih razreda OŠ Josipovac. "Organizacije civilnoga društva imaju važnu ulogu u području zaštite okoliša i promicanja održivog razvoja. Svojim radom i suradnjom s nadležnim tijelima i institucijama udruge pridonose demokratizaciji društva i u mogućnosti su izravno djelovati na terenu u rješavanju konkretnih potreba", izjavio je ovom prigodom Marko Perković, voditelj projekta.
Provedba projekta počela je u ožujku, a završetak je planiran u listopadu. D.Kuštro
Možda ste propustili...

LOŠINJSKA, MURTERSKA, KORNATSKA...

Radić: Zaboravljene ulice zaslužuju obnovu

DVA NASTUPA HKUD-A “OSIJEK 1862” U HNK-U

Recital Pozdrav proljeću i Paji Kolariću 21. svibnja

Najčitanije iz rubrike
DanasTjedan danaMjesec dana
1

DA PUKNEŠ K’O KOKICA: PRIČA O ZAKUPU POVRŠINA KOD ZOO-A

Tko je tu lud? S jedne
strane ograde najam 4620,
s druge samo 800 kuna!

2

KRISTINA VAJDA, POKRETAČICA ESSEKERKI

Želim da se žene 40+
osmjehuju i vole sebe

3

MODERNIZACIJA TRGOVAČKIH LANACA

Osječani se sve češće služe “pametnim” blagajnama i sve brže obavljaju kupnju