Mozaik
“JOŠ BOLI TA PRAZNINA” AUTORA IVE MIKULIČINA

Dalmatinski bardi pjesmu
posvetili Arsenu i Oliveru
Objavljeno 15. travnja, 2021.

Pjesma "Još boli ta praznina" posvećena je glazbenim velikanima Arsenu Dediću i Oliveru Dragojeviću, a otpjevali su je Dalmatinski bardi, Oliver Berekin, Nenad Petković i Petar Mikuličin. Autor glazbe i teksta je Ivo Mikuličin, novinar, publicist i član klape Šibenik.

- "Još boli ta praznina. Tko će sada, kad ih nima, pismom branit dalmatinski rod?" Spomenuti stihovi činili su mi se najjednostavnijim putem da izrazim još uvijek postojeću bol zbog odlaska na drugi svijet mog prijatelja i vršnjaka Olivera Dragojevića te Arsena Dedića, kojega sam krstio šibenskim bratom. S uvjerenjem da je njihov trag u beskraju puno dublji i dalji od rodne im Dalmacije.

 

 

Stihovi i glazba nastali su gotovo u hipu. U trenutcima potpune iskrenosti i tuge. Bez ikakve primisli o gruboj komercijalizaciji, ali sa željom da konačni glazbenik uradak dođe do svih koji su voljeli i poštovali spomenute dalmatinske barde. Da bude i podsjetnik i putokaz novim generacijama glazbenika, orijentiranima na pjesme s okusom mora - kaže Mikuličin.

Dalmatinsku priču, osim pjevača i autora, upotpunjuju aranžer Toni Eterović i redatelj spota Željko Petreš.

- Uporno buditi uspomene na Arsena i Olivera, ali i posezati za novim dalmatinskim šansonama i baladama ono je čemu ćemo težiti - dodao je Mikuličin. T.K.

Možda ste propustili...

U ČAKOVCU

Open air koncerti

DOKUMENTARAC “OD TOGA DANA...” U OSIJEKU

Film o najvećem ljudskom gubitku, s porukom oprosta

Najčitanije iz rubrike
DanasTjedan danaMjesec dana
1

MISS UNIVERSE OTPUTOVALA NA FLORIDU

Na svjetskom izboru
u haljini s ogledalima

2

U DVORANI GRADSKOG KAZALIŠTA “JOZA IVAKIĆ” U VINKOVCIMA

Večeras 21. Tamburaški memorijal Hrvoja Majića

3

FESTIVAL 13.- 20. LIPNJA

ZagrebDox 2021. Osebujne i važne priče sjajnih autora