Regija
UŠTEDJET ĆE 62 POSTO TOPLINSKE ENERGIJE

Gotova je i energetska obnova sportskog doma NK Mladost
Objavljeno 14. travnja, 2021.
ČAČINCI

U novoobnovljenom sportskom domu Nogometnog kluba "Mladost" Čačinci održana je završna konferencija projekta "Energetska obnova zgrade sportskog doma u Čačincima". Konferenciji su nazočili načelnik općine Mirko Mališ i njegov zamjenik Alen Jurenac, ravnateljica Razvojne agencije VIDRA, pokretača projekta, Emina Kovač sa suradnicima, predsjednik NK Mladost Goran Bušljeta i povjerenik Vlade RH za Orahovicu Saša Rister.

- Posebno zahvaljujem našoj Razvojnoj agenciji VIDRA, koja je ovaj izuzetno važan projekt za našu općinu osmislila i provela, kao i svima koji su na bilo koji način sudjelovali. U Nogometnom klubuviše je od 100 ljudi, od kojih 60 djece, i ovom obnovom svi oni dobili su novi, moderniji i ugodniji prostor za rad i boravak, a ujedno uređenjem ove zgrade novi kompleks u kojem se ona nalazi, a gdje je i novoizgrađen dječji vrtić, također dobiva na novoj dimenziji i ljepoti – rekao je Mališ.

Projekt je predstavio djelatnik VIDRE Marijan Mikec naglasivši kako je zgrada obnovom prešla iz energetskog razreda E u B razred.

- Nakon ovog projekta ušteda godišnje toplinske energije je 62,19 posto, ušteda u emisiji ugljikova dioksida 65 posto, a ušteda u specifičnoj, godišnjoj primarnoj energiji je 59 posto. Ukupna vrijednost projekta je nešto više od milijun kuna, a posrednička tijela su Ministarstvo graditeljstva i prostornog uređenja te Fond za zaštitu okoliša i energetsku učinkovitost. Uređen je prostor od krovišta do poda i postavljena nova rasvjeta - rekao je Mikec. Kao što je rekao načelnik Mališ, projekt će posebno biti važan za djecu čačinačkog nogometnog kluba.

- U ime svih članova kluba zahvaljujem Općini i svima koji su pomogli u realizaciji projekta. NK Mladost je malen klub, ali klub u kojem je, ponosno možemo reći, 60 domaće djece. Seniori su također većinom domaći i za svoj klub igraju besplatno jer vole svoje sredinu, i možda smo među rijetkima u Slavoniji koji tako rade. Iznimno se brinemo da svi igrači imaju maksimalne uvjete od terena do svlačionica i opreme te pokazujemo kako mali klub s puno truda, rada i volje može imati zdravu sportsku sredinu - rekao je predsjednik kluba Goran Bušljeta. V.G.
Sam quam qui dolore lam earibus dandis et esto dolupta illecta sum am eost, si blaborerit mi, si volecup
Možda ste propustili...

VINOGRADARSTVO I VINARSTVO NA ISTOKU

Na 1600 ha zasađeno je 4,5 milijuna trsova

ZA KOMUNALNU INFRASTRUKTURU PREDVIĐENO 3,4 MILIJUNA KUNA

U selima uskoro nove ceste, nogostupi, rasvjeta, igrališta

Najčitanije iz rubrike
DanasTjedan danaMjesec dana
1

POČELA KRUŽITI NEOBIČNA PRIČA

HDZ Valpovo: Kamo je nestao vol TZ-a Grada?

2

ZA KOMUNALNU INFRASTRUKTURU PREDVIĐENO 3,4 MILIJUNA KUNA

U selima uskoro nove ceste, nogostupi, rasvjeta, igrališta

3

SONJA SABO OBNAVLJA REKREACIJSKU AKCIJU

Nakon 30-ak godina nastavlja
djedovo “Kretanjem zdravlje”