Osijek
REKONSTRUKCIJA I DOGRADNJA INFRASTRUKTURE

Zatvorit će se dio Tvrđe
Objavljeno 14. travnja, 2021.
Prometovanje će biti onemogućeno u nekoliko ulica od četvrtka, 15. travnja

Od četvrtka (15. travnja), zbog izvođenja građevinskih radova te osiguravanja sigurnosti i zaštite prolaznika, onemogućit će se prometovanje u sljedećim ulicama: južni ulaz u Tvrđu (srednji), iz Europske avenije u Franjevačku ulicu; u istočnom dijelu Tvrđe: Fakultetska ulica, Franjevačka, Kuhačeva - od Franjevačke do Fakultetske, Boesendorfferova ulica, Jagićeva te Firingerova - od Franjevačke do Kuhačeve ulice; u sjevernom dijelu Tvrđe: Ulica Matije Petra Katančića - od Trga Sv. Trojstva do Trga Vatroslava Lisinskog, Ulica Vjekoslava Klaića i Ulica Tadije Smičiklasa - od spoja s Ulicom Matije Petra Katančića do spoja s Ulicom Vjekoslava Klaića, izvijestili su iz gradske uprave.

"Na gradilištu se odvijaju radovi dubokoga iskopa (više od pet metara dubine) te postoji opasnost od pada u dubinu, zato radi zaštite sigurnosti ljudskih života apeliramo na građane da povećaju oprez i u cijelosti poštuju postavljenu privremenu prometnu signalizaciju, ne uklanjaju znakove privremene prometne regulacije i ne ulaze u zonu gradilišta, jer time ugrožavaju sebe i ostale sudionike u gradnji! Po uspostavi nove prometne regulacije policija će pojačano nadzirati prometovanje i poštovanje prometne signalizacije te sankcionirati nepoštovanje zabrane prolaska neovlaštenim osobama, odnosno nepoštovanje zabrane prometovanja motornih vozila. Pozivamo građane da zbog brojne gradilišne mehanizacije i sprječavanja stvaranja prometnih gužvi u Tvrđi, u razdoblju trajanja radova izbjegavaju dolazak motornim vozilima u Tvrđu", apeliraju iz Kuhačeve 9.

Podsjetimo, Grad Osijek trenutačno provodi radove na rekonstrukciji i dogradnji komunalne infrastrukture Tvrđe u okviru projekta Razvoj i unaprjeđenje osječke Tvrđe, sufinanciranog sredstvima Europske unije. Radovi uključuju cjelovitu obnovu dotrajale sanitarne i oborinske kanalizacije, obnovu distribucijske telekomunikacijske i elektroenergetske kabelske kanalizacijske mreže, obnovu javne rasvjete u energetski učinkovitu te rekonstrukciju ulica, pješačkih površina i trgova na području Tvrđe.

"Radovi na rekonstrukciji i dogradnji komunalne infrastrukture Tvrđe napreduju prema zadanome dinamičkom planu izvođenja radova te će na spomenutim dionicama u cijelosti završiti do kraja 2021. godine. O sljedećim će dionicama gradnje Grad Osijek pravodobno izvijestiti javnost", poručuju iz Ureda gradonačelnika.

Sve se ostale informacije o projektu i radovima mogu dobiti u Upravnom odjelu za programe Europske unije, na adresi Trg V. Lisinskog 1 (uz prethodnu najavu), ili e-poštom na eu.info@osijek.hr.

Ivana Rab Guljaš
Apeliramo na građane da budu oprezni, poštuju signalizaciju, ne uklanjaju znakove i ne ulaze u gradilište
Možda ste propustili...

POŠTUJU LI GRAĐANI POOŠTRENE MJERE?

Poslušali smo epidemiologe

INICIJATIVA OPĆINE BILJE, KRC-A BILJE I MLADIH

Besplatne instrukcije za osnovce

Najčitanije iz rubrike
DanasTjedan danaMjesec dana
1

GRADSKI POSJEDI TRAŽE NOVOG VLASNIKA

Zašto Grad prodaje 379 m2 u središtu baš uoči izbora?

2

POVRAT POREZA

Mladi zaposleni Osječani "podijelit" će 20 milijuna

3

VOZILI BUSEVI, A TRAMVAJI SE OKRETALI PO TRGU

Zastoj tramvaja zbog „kvrcavice”