Novosti
ODSLUŽENJE KAZNE

Zoran Mamić 26. travnja saznaje kad će u zatvor
Objavljeno 12. travnja, 2021.
Bivši trener Dinama Zoran Mamić i poreznik Milan Pernar moraju se 26. travnja pojaviti na zagrebačkom Županijskom sudu kako bi se odredio datum kada će početi služiti zatvorsku kaznu.

Datum kada bi trebali početi izdržavati kaznu odredit će sudac izvršenja zagrebačkog Županijskog suda. Uz Mamića, Pernara i odbjeglog prvookrivljenika Zdravka Mamića, u tom je slučaju osuđen i bivši direktor Dinama Damir Vrbanović, kojemu pravomoćna presuda još nije uručena. Presuda tako nije postala izvršna, pa sud u Zagrebu, gdje ima prijavljeno boravište, još nije zakazao ročište na kojem će odlučivati o njegovoj kazni.

Vrhovni sud nedavno je Zdravku Mamiću pravomoćno potvrdio kaznu iz prvog suđenja u Osijeku od 6,5 godina zatvora zatvora za izvlačenje 116 milijuna kuna iz Dinama. Zoranu Mamiću smanjio je kaznu na četiri godine i osam mjeseci, a bivšem porezniku Milanu Pernaru na tri godine i dva mjeseca. Bivšem direktoru Dinama Damiru Vrbanoviću potvrđena je presuda na tri godine zatvora.

I dok je odbjegli Zdravko Mamić nedostupan hrvatskom pravosuđu, njegov brat Zoran Mamić, koji se uredno pojavljuje na drugom suđenju pred osječkim sudom od izricanja pravomoćne presude, više je puta napuštao Hrvatsku. Najprije je otišao u BiH, a potom i u Dubai, jer nema ograničenja napuštanja Hrvatske s obzirom na to da je osuđen na manje od pet godina zatvora.

Zatvorenici na početku kazne idu u centar za dijagnostiku u zagrebačkom Remetincu, nakon čega se upućuju u neku od kaznionica. No, početak izdržavanja kazne može se odgoditi zbog primjerice zdravstvenih, ili obiteljskih razloga. Zoran Mamić medijima je ranije rekao da želi odslužiti kaznu i potom nastaviti s normalnim životom. Zdravko Mamić kazao je da će, ako do toga dođe, kaznu ranije odslužiti u susjednoj BiH, gdje je pobjegao uoči izricanja prve presude na osječkom sudu. H
Možda ste propustili...

DO SADA UTROŠENO UKUPNO VIŠE OD MILIJUN I POL DOZA CJEPIVA

U Hrvatskoj 876 novih slučajeva koronavirusa, umrlo 46 osoba

APEL UČITELJA I PROFESORA

Drugi strani jezik mora biti obvezan

Najčitanije iz rubrike
DanasTjedan danaMjesec dana