Regija
UREĐUJU PROSTOR U GRADSKOM MUZEJU

Otvorenje braniteljske sobe očekuje se krajem travnja
Objavljeno 13. travnja, 2021.
VIROVITICA - Kako je bilo i najavljeno, Virovitica će uskoro ponovno dobiti postav posvećen hrvatskim braniteljima iz Domovinskog rata.

Spomen-soba, koja se i prije nalazila u Dvorcu Pejačević, uređuje se u dvorani u prizemlju. Namještaj i multimedija su postavljeni te djelatnici Gradskog muzeja Virovitica rade na uređenju i postavljanju građe. Radovi na uređenju su pri samom kraju, te se otvorenje očekuje krajem travnja. Spomen-sobu obišao je i gradonačelnik Ivica Kirin sa svojom zamjenicom Vlastom Honjek-Golinac, u društvu ravnateljice Muzeja Mihaele Kulej. Spomen-soba bit će dio stalnog muzejskog postava "Povijest grada i dvorca", te će se tako posjetiteljima prikazati uloga Virovitice u stvaranju suvremene hrvatske države.

- Kao što Virovitičani i posjetitelji našeg muzeja znaju, ova spomen-soba i prije se nalazila u muzeju, no Domovinski rat zaslužuje posebnu pažnju. Tako će sada uređenjem ova soba dobiti novu vizuru. Uz taj, radimo i na drugom projektu vezanom uz branitelje, a riječ je o izgradnji Spomen-doma hrvatskih branitelja u zgradi bivše Šumarije u Masarykovoj ulici. Taj prostor bit će muzejsko-izložbeno-edukacijski, ali i mjesto u kojemu će svoj dom imati sve braniteljske udruge s područja grada Virovitice uz postojeći ured Ministarstva hrvatskih branitelja - rekao je gradonačelnik Virovitice Ivica Kirin. V.G.
Možda ste propustili...
Najčitanije iz rubrike
DanasTjedan danaMjesec dana
1

POČELA KRUŽITI NEOBIČNA PRIČA

HDZ Valpovo: Kamo je nestao vol TZ-a Grada?

2

ZA KOMUNALNU INFRASTRUKTURU PREDVIĐENO 3,4 MILIJUNA KUNA

U selima uskoro nove ceste, nogostupi, rasvjeta, igrališta

3

SONJA SABO OBNAVLJA REKREACIJSKU AKCIJU

Nakon 30-ak godina nastavlja
djedovo “Kretanjem zdravlje”