Osijek
STOŽER ŽELI MANJE PUTNIKA U TRAMVAJIMA

GPP nema čime “pojačati” vozni red
Objavljeno 12. travnja, 2021.
Stožer civilne zaštite, zbog ubrzanog rasta oboljelih u državi, pozvao je gradske prijevozničke tvrtke da pojačaju broj vozila kojima bi svakodnevno prometovali, a kako bi se smanjile gužve u gradskim tramvajima i autobusima. Posebno se to odnosi na sljedeći tjedan, kada se učenici vraćaju u škole nakon blagdana. Naime, aktualne epidemiološke mjere predviđaju 40-postotnu popunjenost vozila tijekom vožnje.

- Na žalost, moram reći da mi nismo ZET u Zagrebu koji ima veliku rezervu gradskih vozila u svojim garažama, pa to može učiniti. Nama su i sada sva vozila u prometu, tako da mi nismo u mogućnosti povećati njihov broj na linijama kada jednostavno nemamo pričuve - kaže voditeljica marketinga osječkog Gradskog prijevoznog poduzeća Sanja Mršo. Dodaje kako su i u prijepandemijsko vrijeme rezerve bile male, odnosno iznosile su desetak posto vozila, no da su baš zbog epidemioloških mjera i smanjenog broja putnika dopuštenih u vozilima aktivirane sve pričuve.

- Dok djeca ne idu u školu gradski prijevoz u aktualnim uvjetima funkcionira u najboljem redu, no kada krenu ponovno u škole u špicama je to jako teško održavati - smatra Mršo. Gradska vozila, ovisno o njihovoj veličini, istovremeno zbog epidemioloških mjera mogu prevoziti od 30 do 70 putnika, bilo sjedećih ili stajaćih dopuštenih mjesta. Osječki GPP svakodnevno raspolaže s 40 vozila, od čega je 18 tramvaja i 22 gradska autobusa.T.Prusina
Možda ste propustili...

SNJEŽANA BARABAŠ-SERŠIĆ DOBITNICA NAGRADE FAUST VRANČIĆ ZA ŽIVOTNO DJELO

Kad pogledam unatrag, znam da je vrijedilo. Zato ne stajem

EUROPA PONOVNO POČINJE SNAŽNU KAMPANJU PROTIV RAKA

Zbog pandemije karcinomi se otkrivaju tek kad uznapreduju

KANDIDAT IVAN RADIĆ OBIŠAO PODRAVLJE:

Zajedno ćemo riješiti nagomilane probleme

Najčitanije iz rubrike
DanasTjedan danaMjesec dana
1

OSJEČKI RODITELJI DOBILI PODRŠKU PRAVOBRANITELJICE ZA DJECU:

Neprihvatljivo je da se djeci roditelja koji nisu zaposleni onemogućuju upisi u vrtiće

2

NOVI PROSTORI ZA MLADE U RIZIKU

„Legosi u centru”

3

RADIĆ RAZUMIJE PROBLEME JOSIPOVČANA

Kružni tok, rekonstrukcija dvorane i oborinske vode