Sport
PRVI PUT U HRVATSKOJ

Sve spremno za povijesni Croatia Rally
Objavljeno 9. travnja, 2021.
Nakon godina priprema i tisuća sati uloženog rada spremni smo na povijesnu, prvu utrku Svjetskog prvenstva u reliju u Hrvatskoj, kazao je na konferenciji za novinare u Zagrebu Daniel Šaškin, predsjednik Organizacijskog odbora Croatia Rallyja.


Sve je spremno za Croatia Rally, a najbolje reli-posade svijeta već su počele s testiranjima hrvatskog asfalta. Najpoznatiji reli-vozači današnjice će od 22. do 25. travnja na Croatia Rallyju skupljati bodove za Svjetsko prvenstvo, hrvatska je treća etapa u ovogodišnjem WRC kalendaru, a vozit će se po lokalnim cestama Zagrebačke, Karlovačke i Krapinsko-zagorske županije te Grada Zagreba.


Na konferenciji za novinare predstavljen je detaljan plan svih nadolazećih aktivnosti u sklopu sportskog spektakla koji prvi put stiže u Hrvatsku. Plan su iznijeli Daniel Šaškin, predsjednik Organizacijskog odbora Croatia Rallyja, Davorin Štetner, predsjednik Hrvatskog auto i karting saveza, Slaven Dedić, direktor relija Croatia Rally i Željko Štefanić, direktor natjecanja Croatia Rally, a podršku su dali i Tomislav Družak, državni tajnik Ministarstva turizma i sporta, te Milan Pavelić, pročelnik Gradskog ureda za sport i mlade Grada Zagreba.
- Preostalo nam je samo 12 dana do početka Svjetskog prvenstva u reliju u Hrvatskoj. Izrazito smo ponosni i uzbuđeni što će najbolji vozači današnjice juriti našim cestama i što smo uspjeli u naumu da Hrvatska bude dio vrhunske reli-priče koju svake godine prati gotovo milijardu gledatelja diljem svijeta - istaknuo je Daniel Šaškin. H
Možda ste propustili...
Najčitanije iz rubrike
DanasTjedan danaMjesec dana