Osijek
PROJEKT: STRUKA JE NAŠA FURKA

Za iskustvo “od polja do stola” 50 tisuća kuna
Objavljeno 8. travnja, 2021.

Struka je naša furka - ime je novog projekta Regionalnog centra kompetentnosti Ugostiteljsko-turističke škole iz Osijeka (RCK UTŠO), kojem je Odlukom Ministarstvo turizma i sporta 6. travnja 2021. godine dodijeljeno 50.000 kuna. Partner na projektu je Srednja strukovna škola Antuna Horvata iz Đakova koja raspolaže plastenicima i biovrtom sa začinskim biljem, dok u svojim plastenicima proizvode namirnice od kojih će potom učenici osječke škole pripremati ukusna jela. Učenici obje škole zajedno će sijati i saditi povrće, potom će brati plodove te ih pripremati u praktikumima kuharstva i slastičarstva RCK UTŠO-a, gdje će se jela poslužiti i kušati.

"Čim potpišemo ugovor o dodjeli sredstava, počinjemo s realizacijom projekta, izradom escape rooma, loga za projekt, web-stranice. S učenicima ćemo obići Obiteljsko poljoprivredno gospodarstvo Romulić gdje će se upoznati s obitelji koja se bavi održivim uzgojem hrane koju ujedno i pripremaju na svom imanju“, objasnila je voditeljica projekta Danijela Molnar, nastavnica u Ugostiteljskoj školi.

"Učenici će sudjelovati u berbi povrća, tako će imati iskustveni turizam, a potom će doći u našu školu u Osijek, gdje će s učenicima i nastavnikom iz kuharstva od ubranog pripremati jela i u njima uživati", dodaje voditeljica projekta. Cjelokupno doživljajno iskustvo projekta bit će ponuđeno i široj javnosti. A iskustvo u projektu te način povezivanja strukovnih škola, projektni će tim ponuditi ostalim srednjim školama. U projektu Struka je naša furka sudjeluju 21 učenik i dva nastavnika u ulozi mentora.V.T.
Možda ste propustili...

VIRTUALNA ŠETNJA SKLONIŠTIMA ZA PSE

Neodoljive njuške čekaju svoj dom

EUROPA PONOVNO POČINJE SNAŽNU KAMPANJU PROTIV RAKA

Zbog pandemije karcinomi se otkrivaju tek kad uznapreduju

SVE MASOVNIJE CIJEPLJENJE STANOVNIŠTVA

Postanite volonter Crvenog križa na cijepnim punktovima

Najčitanije iz rubrike
DanasTjedan danaMjesec dana
1

OSJEČKI RODITELJI DOBILI PODRŠKU PRAVOBRANITELJICE ZA DJECU:

Neprihvatljivo je da se djeci roditelja koji nisu zaposleni onemogućuju upisi u vrtiće

2

NOVI PROSTORI ZA MLADE U RIZIKU

„Legosi u centru”

3

DONACIJA UDRUGE “DAVID I GOLIJAT”

KBC Osijek dobio neonatalni respirator