Regija
JOSIPA LOVRIĆ DOSELILA SE PRIJE GODINU I POL U GRAD NA DUNAVU I TVRDI:

Vukovar je idealno mjesto
za život i pokretanje posla
Objavljeno 16. ožujka, 2021.
VUKOVAR - Proteklih se godina često mogu čuti priče o ljudima koji napuštaju šire vukovarsko područje i odlučuju bolju budućnost potražiti negdje drugdje.Međutim, nisu rijetki i primjeri onih koji se doseljavaju u grad na Dunavu, držeći kako će im baš u Vukovaru život biti ljepši i kvalitetniji. Jedna od njih je i Josipa Lovrić, koja se doselila u rujnu 2019. godine. Prethodno se bavila cvjećarstvom u Županji i Vrbanji, a istim je stopama nastavila i dolaskom u Vukovar.

- Imala sam cvjećarnicu u Vrbanji, no vidjela sam kako iz tog kraja ljudi masovno odlaze, i bilo je rizično ostati tamo raditi. Stoga sam tražila drugu lokaciju za isti posao, i u svibnju 2019. došla posjetiti Vukovar. Bio je to "klik" na prvu i ubrzo sam se preselila, pronašla lokal u samom središtu grada i otvorila cvjećarnicu "JoLoo Flowers". Zbog te odluke nisam požalila, dapače, kada bih trebala ponovno birati opet bi izabrala Vukovar - rekla nam je Josipa te dodala kako joj je to bio izazov i u poslovnom smislu, budući da se potencijalnim kupcima željela nametnuti određenim inovacijama u tom poslu.

Josipa je prije nekoliko dana proslavila pet godina posla u cvjećarstvu i kaže kako sve češće s dobavljačima priča o životu i radu u Vukovaru, budući da neki odluku o preseljenju u Vukovar baš i ne razumiju.

- Pitaju kako sam se snašla. Možda onima koji sve gledaju sa strane i informacije dobivaju iz medija, ovaj grad izgleda tmurno, ali meni je najljepši i znam kako u tom mišljenju nisam usamljena. Doista ima sadržaja za sve građane, od djece do pripadnika starijih generacija. Grad je relativno mali, što ima svoje prednosti budući da je sve što nam treba u blizini. Mnogo se toga gradi i uljepšava, a kao i diljem Hrvatske najveći je problem korona i mjere koje su neke sadržaje i poslove stopirale i ograničile - ocijenila je.

Josipa je samouka cvjećarka i navodi kako se na to odlučila nakon promjene više radnih mjesta. Željela je biti sam svoj gazda, što je nosilo ne baš malu dozu rizika. Za razliku od mnogih poduzetnika nije koristila bilo kakve poticaje niti tražila pomoć.

- Imala sam sa Zavoda sa zapošljavanje zadnjih 2400 kuna, i s tim krenula u posao. Nije bilo problema s papirologijom, sve se riješilo brzo, možda baš zato što ništa od nikoga nisam tražila, jer kad ste vezani uz poticaje i procedura je duža. Valjda sam tako naučena i sad s ponosom mogu reći kako sam sve sama postigla - poručila je.

Josipa kaže kako nije vođena snom o velikoj zaradi, nego joj je važno imati za podmirivanje računa i normalan život.

Prema njezinim riječima Vukovarci vole cvijeće, a nakon godinu i pol dana rada u tom gradu došla je u fazu da je zadovoljni kupci preporučuju drugima, što je najbolja reklama i potvrda da prepoznaju kvalitetu njezina rada.

Dragana Korpoš
Josipa Lovrić

cvjećarica

Nisam tražila nikakve poticaje ni pomoć. Imala sam sa Zavoda za zapošljavanje zadnjih 2400 kuna i s tim sam krenula u pokretanje posla. Iznimno sam zadovoljna i s ponosom mogu reći kako sam sama sve postigla.
RADI SVE SAMA

Josipa u cvjećarnici radi sama, što znači kako nema slobodnih dana. “Nema izostanaka zbog bolesti, tako nešto ne smijem niti zamisliti. Kad čovjek ima volje sve se može, i uvijek sam kupcima na raspolaganju. Uskoro ću u bogati asortiman ubaciti i lončanice, jer držim kako nas trgovački lanci guše ponudom ne baš kvalitetnog cvijeća. Mnogi Vukovarci žele cvijeće kupovati u cvjećarnicama, a ne trgovinama”, poručila je.

Možda ste propustili...

LOKALNI IZBORI U ŽUPANJSKOJ POSAVINI

Svi (grado)načelnici u lovu na novi mandat

DOPRINOS DEMOGRAFSKOJ OBNOVI

Dogradnja jaslica

ČLAN HND-A S NAJDUŽIM AKTIVNIM STAŽEM

Jerkiću priznanje za životno djelo

Najčitanije iz rubrike
DanasTjedan danaMjesec dana
1

POČELA KRUŽITI NEOBIČNA PRIČA

HDZ Valpovo: Kamo je nestao vol TZ-a Grada?

2

ZA KOMUNALNU INFRASTRUKTURU PREDVIĐENO 3,4 MILIJUNA KUNA

U selima uskoro nove ceste, nogostupi, rasvjeta, igrališta

3

SONJA SABO OBNAVLJA REKREACIJSKU AKCIJU

Nakon 30-ak godina nastavlja
djedovo “Kretanjem zdravlje”