Regija
PRVI PUT OPĆINA MARIJANCI OSIGURALA USKRSNICE I ZA NEZAPOSLENE BRANITELJE

Korisnicima vojne opskrbnine po 250 kuna
Objavljeno 23. veljače, 2021.
MARIJANCI

Nakon što su u prosincu umirovljenici i korisnici zajamčene minimalne naknade preuzeli božićnice, Općina Marijanci će ih u povodu nadolazećeg blagdana razveseliti i uskrsnicima. No ove godine Općina Marijanci osigurava isplatu prigodnog novčanog dara i korisnicima naknade za nezaposlene hrvatske branitelje iz Domovinskog rata.

- Odlukom o isplati uskrsnica umirovljenicima i korisnicima socijalne pomoći od sada će biti uključeni i korisnici naknade za nezaposlene hrvatske branitelje. Kako ta kategorija građana prima iznimno skromnu vojnu opskrbninu, u iznosu od 1096 kuna mjesečno, a računa se da je tih građana na području cijele općine samo desetak, odlučili smo i njih staviti na popis onih koji će u povodu uskrsnih blagdana dobiti novčani dar Općine u iznosu od 250 kuna - objasnili su iz Općine Marijanci.

Iznos uskrsnice za umirovljenike ovisi o njihovim primanjima. Umirovljenici s mirovinom do 1000 kuna dobit će uskrsnicu od 250 kuna, a oni s mirovinom od 1000 do 1500 kuna primit će 200 kuna. Uskrsnicu od 150 kuna dobit će umirovljenici s mirovinom od 1500 do 2000 kuna, a 100 kuna umirovljenici s mirovinom od 2000 do 2500 kuna.

Također, korisnici zajamčene minimalne naknade Centra za socijalnu skrb dobit će uskrsnicu od 250 kuna. S.F.
Možda ste propustili...
Najčitanije iz rubrike
DanasTjedan danaMjesec dana