Dome slatki dome
BRIGA ZA OKOLIŠ

Daljinski upravljači na solarni pogon, bez otpada
Objavljeno 18. veljače, 2021.
Uz brojne inovacije za osobe oštećenog sluha i vida, fokus na ekološki održivoj proizvodnji

Na virtualnom događaju otkrivene su mogućnosti najnovije tehnologije te MicroLED modeli televizora, a dodatna poboljšanja doživjet će i popularna Lifestyle serija modela.


Uz brojne inovacije za osobe oštećenog sluha i vida, pod razvojnim smjerom "Going Green" Samsung će se fokusirati na ekološki održivu proizvodnju i tehnologije. "Naša predanost razvoju pristupačnih i održivih tehnologija i želja za inovacijama savršeno se uklapaju kako bi odgovorili na sve potrebe korisnika koje se mijenjaju iz dana u dan. Od smanjenja zagađenja, razvoja jednostavnih digitalnih alata, pa sve do nevjerojatnog iskustva prikaza, bez kompromisa stvaramo uređaje koji se lako uklapaju u svačiji životni stil“, izjavio je na JH Han, predsjednik Odjela za vizualna rješenja Samsung Electronics.

Glasovne naredbe

Predstavljen je novi razvojni smjer, čiji je cilj veća briga za okoliš u proizvodnim procesu i samom korištenju tehnologije. Najavljeni su i novi oblici ekoloških pakiranja proizvoda za sve Lifestyle televizore i većinu NEO QLED modela, koji od sada ne koriste klasičnu tintu za ispis kako bi se smanjila količina otpada. Poseban novitet predstavljaju daljinski upravljači na solarni pogon, koji se pune prikupljanjem svjetlosnih zraka unutar ili izvan doma te putem USB-a bez stvaranja otpada u obliku baterija.


Za ovu godinu najavljene su i brojne nove mogućnosti na televizorima koje se baziraju na umjetnoj inteligenciji za poboljšano korisničko iskustvo. Tako će novi modeli biti opremljeni tehnologijama kao što su Caption Moving te prikaz znakovnog jezika i zvuk višestrukog izlaza za osobe s oštećenim sluhom. Do 2022. Samsung je također najavio i aktivan razvoj tehnologije glasovnih naredbi za korisnike oštećenog vida.


Posebnu pozornost privukla je najava nove Neo QLED tehnologije prikaza za najnaprednije modele televizora. Quantum Mini LED lampice gotovo su četrdeset puta manje od konvencionalnih LED lampica, a svjetlost se projicira putem tankih mikroslojeva LED-ica. Quantum Matrix inovacija svojim algoritmima sprječava raspršivanje svjetlosti, dok Neo Quantum procesor kroz čak 16 mrežnih modela i umjetnu inteligenciju optimizira 4K i 8K prikaz na najbolju moguću razinu.


Isto tako, NEO QLED dolazi i s novim dizajnerskim inovacijama, poput konstrukcije koja gotovo da eliminira rubove televizora te kutijom za lakše spajanje priključaka. Dodatno, zvučne mogućnosti poboljšanje su najnovijom tehnologijom koja prati scene na ekranu kako bi pozicionirala izvor zvuka, dok SpaceFit mogućnost analizira okolni prostor te prema njemu prilagođava zvučne efekte.
Virtualni trener

Neo QLED 8K i 4K televizori dolaze i s brojnim pametnim mogućnostima i aplikacijama, poput Samsung Health za vježbanje te osobnim virtualnim trenerom za prijedlog vježbanja. Tu je i Google Duo te PC on TV opcija koja omogućuje korištenje cijelog MS Office 365 softverskog paketa na prikazu televizora. Gejmerima će se posebno svidjeti opcija za igranje na omjeru rezolucije od čak 32:9, kao i poseban Game Bar kako bi se pratile performanse videoigara.


Samsung je najavio i svoju MicroLED seriju televizora koja tehnologiju profesionalnog prikaza prvi put omogućava dostupnom svakodnevnom korisniku unutar četiri zida. Modeli ovog televizora od 110 i 99 inča bit će dostupni do kraja ove godine. Korisnike će svakako zanimati značajka koja omogućava gledanje do četiri sadržaja istovremeno na velikom ekranu televizora.
Marin Režić
Quantum Mini LED lampice gotovo su četrdeset puta manje od konvencionalnih LED lampica
Možda ste propustili...
Najčitanije iz rubrike
DanasTjedan danaMjesec dana
1

PRIPAZITE NA LJUBIMCE

Zbog vrlo blage zime krpelji su već krenuli

2

DIO AKTIVNOSTI SELI SE NA TERASE I U VRTOVE

Koje materijale odabrati za vanjske prostore

3

ADAPTACIJA PROSTORA

Stvorite bezvremensku kupaonicu kakvu želite