Novosti
FESTIVAL HEADONEAST

Hedonistički spektakl u Tvrđi oduševio je Osječane i goste
Objavljeno 4. listopada, 2019.
Sve najbolje od Slavonije se natiskalo u tri dana festivala unutar zidina magične Tvrđe

Trodnevni festival HeadOnEast, koji se u povodu Dana hrvatskog turizma od 3. do 5. listopada održava na više lokacija među zidinama osječke Tvrđe, Osječanima i njihovim gostima pružio je zabavno-gastronomski spektakl kakvom dugo nismo svjedočili, ne samo u osječkim okvirima nego i puno šire, stoga s pravom možemo reći da se Osijek domaćoj javnosti i gostima, koji su došli u velikom broju, predstavio na najbolji mogući način te opravdao status prijestolnice kontinentalnog turizma.


- Krenite na istok Hrvatske. U neotkrivenu Slavoniju, regiju neočekivanog kontrasta. Zelenu i zlatnu, crvenu i crnu, slatku i slanu, pikantnu i sočnu, pitomu i divlju, prirodnu i urbanu, rumenu i bistru, tradicionalnu i luksuznu, kulturnu i zabavnu, sigurnu i strastvenu, ponosnu i gostoljubivu..., stajalo je u pozivu organizatora, a gosti su upravo to i dobili. Dobra mjuza, mirisi street fooda, craft pivari, vinari... sve najbolje od Slavonije natiskalo se unutar zidina magične Tvrđe.

Već je četvrtak, iako radni dan, dao naslutiti da je pred nama prava ludnica. Mirisi i melodije koji su dopirali iz Franjevačke ulice, gdje su se smjestile kućice s iznimno bogatom i raznolikom ponudom hrane i pića te bina Mignon, na kojoj su se redali glazbenici i DJ-i, čija je glazba dobrano razgibala kukove ekstatične publike, učinili su ove dane u Osijeku doista nezaboravnim, stoga velike pohvale svima koji su sudjelovali u organizaciji ovog događaja.


Ivan Alilović
Najčitanije iz rubrike