Osijek
SIGURNO U PROMETU

Vrtićarci su učili prometna pravila, i dobri su u tome
Objavljeno 4. srpnja, 2024.
Male glave upijale su svaku riječ policajke, koja im je govorila o prometnim pravilima
Djeca bi se, i prije negoli krenu u školu, trebala upoznati s prometnim pravilima, jer će vrlo brzo sama ići prema školi. Da bi sve prošlo u redu, trebaju znati kako, gdje i kada se smije prijeći cesta, kako voziti bicikl i romobil te što se nikako ne smije činiti. Djeca su razigrana, i često u igri znaju istrčati na cestu, a onda je mogućnost događanja prometne nesreće velika.

Da djecu trebaju upoznati s prometnom kulturom, svjesni su toga i u Policijskoj upravi osječko-baranjskoj. Policijski službenici za prevenciju s podcentrima Dječjeg vrtića Osijek i svim zainteresiranim vrtićima s područja PU osječko-baranjske u posljednja su dva mjeseca, sukladno Nacionalnom planu sigurnosti cestovnog prometa, proveli preventivne aktivnosti preventivnog projekta Sigurnost u cestovnom prometu.

- Jedan od ciljeva projekta je i povećanje razine znanja, vještina i sposobnosti djece predškolske dobi za lakše snalaženje u svojoj okolini, čiji je promet sastavni dio. U podcentrima Dječjeg vrtića Osijek - Potočnici, Ivančici, Radost, Kosjenki, Bambiju, Maslačku, Sunčici, Krijesnici, Jabuci, kao i Bambiju iz Valpova, Dječjem vrtiću Josipovac, Bajki iz Strizivojne, Petru Panu iz Satnice Đakovačke i Radosti iz Darde, provedene su edukativne radionice s djecom predškolskog uzrasta, priopćili su iz policije.

Vrtićarci su upoznati kako sigurno sudjelovati u prometu kao pješaci, putnici u vozilu, putnici na biciklu ili kada samostalno voze bicikl. Nakon toga djeca su sudjelovala u šetnji u neposrednoj okolini vrtića koji polaze i prikazala su stečeno znanje o tome kako sigurno i pravilno sudjelovati u prometu.

Ovo je treća sezona suradnje između dječjih vrtića i policije. Mali policijski pomagači bili su dobri u obavljanju svoje dužnosti, redovito podsjećajući roditelje i članove obitelji na pravilno i sigurno sudjelovanje u prometu, kada oni to u žurbi zaborave!

Milan Bugarić
Možda ste propustili...
Najčitanije iz rubrike