Osijek
VATROGASTVO OPSTAJE ZAHVALJUJUĆI GENERACIJAMA MJEŠTANA

DVD Hrastin već se priprema za proslavu stoljeća postojanja
Objavljeno 3. srpnja, 2024.
Zahvaljujući predanom radu generacija mještana Hrastina, Dobrovojno vatrogasno društvo Hrastin nagodinu slavi stoljeće postojanja, a za tu se proslavu već sada priprema. Jubilarnu će godišnjicu to društvo, osnovano 1925., proslaviti u obnovljenim prostorima i s daleko boljim vozilima.

Hrastin je prije 99 godina postao dom Dobrovoljnom vatrogasnom društvu, koje i danas aktivno djeluje na tom području. S 90 članova različite dobi, podijeljenih u kategorije vatrogasnog pomlatka, operativnih, izvršnih i pričuvnih članova, Društvo neprekidno gradi svoju budućnost.

Svake se subote članovi okupljaju kako bi održavali prostorije, pregledali opremu i vozila te raspravljali o važnim pitanjima, tijekom žetvene sezone obavljaju pasivno dežurstvo preko mobilnih uređaja, osiguravajući prisutnost i pripravnost u slučaju potrebe za intervencijama. Društvo kontinuirano radi na podizanju svijesti o odgovornom pristupu spaljivanju otpada i niskog raslinja, što rezultira manjim brojem intervencija tijekom godine. Uz to, velika se važnost poklanja nabavi i održavanju opreme kako bi se osigurala sigurnost operativnih članova tijekom intervencija.

Vatrogasci nam kažu da su ostvarili i jedan od svojih dugogodišnjih snova - nabavili su vatrogasnu autocisternu Mercedes 1117 uz pomoć Općine Vladislavci.

“Nastavljamo tradiciju i u sljedećem stoljeću. Humani je rad vatrogasaca neprocjenjiv i vrlo vrijedan za našu lokalnu zajednicu. Oni vode računa o tome da mještani mogu bezbrižnije živjeti. Osjećaj da su naši domovi sigurni i da će se ljudima, bude li ipak potrebno, brzo pružiti pomoć od velike je važnosti. Važno je i to da su dobrovoljni vatrogasci spremni uključiti se i u sve druge aktivnosti u našim selima”, komentirao je općinski načelnik Marjan Tomas. D. Pejić
Možda ste propustili...

WINE&ART - 12 GODINA OSIJEK ODGAJA PONAJBOLJU VINSKU PUBLIKU

Za jednu vinsku večer "pukne" više od tisuću butelja

Najčitanije iz rubrike