Osijek
KNJIŽNICA INDUSTRIJSKA ČETVRT

Samostalna izložba slika Sandre Bogdan Rakić
Objavljeno 3. srpnja, 2024.
Tijekom srpnja u Ogranku Industrijska četvrt Gradske i sveučilišne knjižnice Osijek može se pogledati samostalna izložba slikarskih radova autorice Sandre Bogdan Rakić pod nazivom "Nimfe, petunije i smrtne žene", a koja se održava u sklopu projekta Mala galerija GISKO.

“Sandra Bogdan Rakić rođena je u Osijeku, duhom nekonvencionalna umjetnica, introvert zaronjen u svoj svijet imaginacije. Bavi se slikarstvom, eksperimentira digitalnom umjetnošću i fotografijom, godinama se bavi i pisanjem poezije. Najčešće slika u tehnici akril, ali koristi i ugljen, tempere, olovke, uljane boje, slika kistom i prstima.

Izložba ‘Nimfe, petunije i smrtne žene’ sastoji se od sedamnaest ženskih portreta rađenih tehnikom akrila, punih snažnog kolorita. Autorica istražuje žensku senzualnost kroz portrete i aktove, mističnost i erotičnost. Neki su ženski portreti inspirirani legendama o prelijepim šumskim nimfama zvanim Hamadrijade, koje su nevidljivo obitavale u drveću i umirale zajedno s njime”, najavljuju iz GISKO-a. I.R.G.
Možda ste propustili...

NAKON POLICIJSKE AKADEMIJE NA POSAO

Novi zaposlenici stigli u PU osječko-baranjsku

KBC: USPJEH TIMA ZA PEDIJATRIJSKU PULMOLOGIJU

Prvi u Hrvatskoj postavili endobronhijalni stent u djece

Najčitanije iz rubrike